lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kyselyn tuloksia

Pari viikkoa minulla oli tuossa blogin sivupalkissa käynnissä kysely: Haluatko tietää lapsesi sukupuolen ennen syntymää? Nyt se kysely on viimein päättynyt ja pääsen hieman analysoimaan tuloksia. ;)

Kyselyyn tuli vastauksia yhteensä 58 kappaletta. Kiitos kaikille mielipiteestä!

Näistä "Kyllä haluan" -vastaus kiri johtoon jo heti alkumetreillä ja pysyi johdossa koko ajan. 67% vastaajista haluaa tietää lapsensa sukupuolen ennen syntymää.

"En ole varma..." sai äänistä 22% ja on tuolla lukemalla kakkosena.

Vähiten ääniä sai "En missään nimessä!" ja ainakaan minulle se ei tullut yllätyksenä. 10% eli 6 henkilöä on tätä mieltä.


Kaiken kaikkiaan äänestyksen tulos ei ollut mikään yllätys. Yllätys oli oikeastaan se, kuinka moni vastasi ettei halua tietää lapsen sukupuolta. Yllättävän moni!

Itse mietin ja pohdin omaa vastaustani ihan torstai-iltaan saakka, lopulta vastasin "En ole varma...". En oikeasti tiedä. Toisaalta olisi kiva tietää, voisi jo sisustaa huonetta vähän jompaa kumpaa sukupuolta painoittaen ja voisi ostaa kivan värisiä vaatteita ym.

Mutta toisaalta en tiedä onko se niin tärkeää. Minulla on jo aika tarkka visio lastenhuoneen sisustuksesta, tarkoitus olisi että pohjavärinä olisi jotain harmaata ja valkoista, sitten vain ripottelisin "väriläiskiä" ympäri huonetta. Tauluja, matto, verhot... Eli tuollaiset yksityiskohdat voi ihan hyvin toteuttaa sitten kun se lapsi on jo maailmassa.


Sitten myös mieleeni tulee sekin vaihtoehto, että lapsesta ei nähdäkään kumpaa sukupuolta hän edustaa ennen kuin hän syntyy. Näin kävi nuoremman kummipoikani kohdalla, samoin kuin kaverimme tyttären kohdalla.

Ehkä ajatukseni kirkastuvat kunhan tästä raskautuisin. Kaikki on mahdollista! :)

Mielelläni kuulisin myös teidän mietteitä ja millä perusteella olette vastanneet? Tai mitä olisitte vastanneet ja miksi?

7 kommenttia:

 1. Haluaisin tietää etukäteen ihan vaan sen takia että tietää vähän että minkälaisia vaatteita ostaa ja miten sisustaa lastenhuoneen :)

  VastaaPoista
 2. Vastasin, etten halua tietää etukäteen. On vain yksinkertaisesti paljon kivempi pitää jännitystä yllä viime hetkeen saakka. ;) Hankintoihin tai niiden väreihin kun se sukupuoli ei meillä vaikuta mitenkään. :)

  VastaaPoista
 3. Käytännöllisyydestä haluaisin tietää kakkos vauvan sukupuolen. Koti on täynnä vaatetta tytölle esikoisen jäljiltä, pojalle ei ole mitään. Olisi ikävää pukea poikaa vaaleanpunaiseen :D Tietysti jos sukupuoli ei selviä pitäisi varautua jotenkin myös pojan/neutraaleilla vaatteilla..

  VastaaPoista
 4. Ja itse siis nimenomaan pidän "pojan ja tytön" väreistä, en niinkään neutraaleista väreistä, joten esikoisen vaatteissa ei taida olla mitään, mitä mahdollisen pojan päälle pukisin :)

  VastaaPoista
 5. Vastasin että haluan tietää sukupuolen etukäteen. Siskoni harrastaa käsitöitä ja haluaa tietää millaisia vaatteita vauvalle neuloo, se on usein vähän myöhäistä siinä vaiheessa kun vauva on jo syntynyt. Itsekin käsitöitä tekevänä ymmärrän ongelman. Lisäksi joka puolelta tuputetaan käytettyjä vaatteita jotka on yleensä aika selvästi joko tytölle tai pojalle, ei ole kiva sanoa kaikille että säilyttäkääs vielä 6kk siellä kotonanne ennen kuin tarjoatte muille, kerron sitten onko tarvetta niille. Lisäksi tietysti oma uteliaisuus. Oma kuopuspoika teki tosin ultrassa temput ja piilotti pilinsä napanuoran taakse, usein näin tekevät on tyttöjä, ylläri olikin iso kun sieltä syntyi poika=)

  VastaaPoista
 6. Vastasin, etten halua tietää etukäteen... jotenkin vain olen ollut tätä mieltä aina. Ehkä haluan myös pitää jonkinsortin jännitystä yllä ja että pääsee tapahtumaan se perinteinen elokuvahuudahdus: "Poika/tyttö tuli!" :D ja vaatteita ostelisin varmaan kaiken värisiä - voihan niitä "väärän" värisiä antaa sitten vaikka lahjaksi :)tätä mieltä tällä hetkellä... kyllähän se raskaus saattaisi muuttaa ajatusmaailmaa (tässäkin asiassa).

  VastaaPoista
 7. Vastasin etten tiedä. Toisaalta sukupuolella ei ole niin väliä, voihan pojallekin laittaa punaista ja tytölle vihreää. Varmasti olen utelias tietämään, mutta miten sitten pystyisin pitämään suuni kiinni, kun vanhempani eivät halua tietää etukäteen? Perinteisestihän mies sitten laitokselta soittelee sukulaisille, että tyttö tuli! :) Ei tuo mieskään osannut sanoa, kun asiaa häneltä kyselin... :)

  VastaaPoista