perjantai 31. elokuuta 2012

Ei vain huonoja uutisia

En tiedä miksi en ole tänne kirjoittanut kilpirauhasarvojen tuloksista, jotka olen kuitenkin saanut jo tiistaina?! Noh, kuten jo otsikko kertoo olemme tällä viikolla saaneet myös jotain hyviäkin uutisia ja nehän siis liittyivät juurikin kilpirauhasarvoihin. Minulla ne ovat onneksemme normaalit (omasta mielestäni loistavat), 0,95. Arvoista olen löytänyt paljon erilaisia mielipiteitä, mutta näin minä ne olen käsittänyt:

Alle 1 on hyvä.
Jos arvo on yhden ja kahden välillä, se voi jo vaikeuttaa lapsen saantia, mutta on vielä ihan hyvä.
Kuitenkin lääkärit huolestuvat vasta jos arvo on 2,5 tai suurempi.

Jos joku on eri mieltä, kertokaa toki! ;)

6 kommenttia:

 1. No mullei oo ainakaan pelkoo että nousis tuonne 1-2 välille kun nytkin arvo on sen 0,24 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullahan on loistava arvo! :D Luulin että mulla on tosi alhainen...

   Poista
 2. Mut liian alhainenkaan arvo ei oo hyvästä. Joudunkin parin kuulauden päästä seurantakokeisiin ihan varoiksi ettei mee liian alas toi arvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai... Selvästi mulla vielä pieni aukko "sivistyksessä". :)

   Poista
 3. Nyt vasta eksyin sinun blogiisi, jotenkin lapsettomuus koskettaa vaikka lapsen tammikuussa sainkin. Ehkäisy oli kuitenkin n. kolme vuotta pois ennen kuin lapsi syntyi nyt vuonna 2013, mua jäi hirveästi harmittamaan kun sain kilpirauhaslääkityksen raskauden aikana. Ja se koe oli otettu jo vuonna 2010 ja se oli 4,6! Olin silloin 22, jos olisi fiksumpi lääkäri se olisi voinut kertoa että voi vaikuttaa raskautumiseen.. mutta sanoi vain, että kannattaa tulevaisuudessa joskus se kontrolloida koska on siinä viitearvojen rajalla. Nyt raskauden aikana se oli paljon matalamp, vähän alle neljässä, ja minulle aloitettiin loppuiän kestävä kiliprauhaslääkitys. Kyllä on pikkuisen katkera fiilis, tuntuu että jos tuon takia on menettänyt ne vuodet ja ne kaikki ajatukset mitä on päässä kerennyt liikkumaan. Mihinkään hoitoihinhan me ei hakeuduttu, osasin hyvin kieltää lapsettomuusajatukset itseltäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, miten on teillekin käynyt! Varmasti todella katkera olo näin jälkeen päin... :( Mutta onnittelut kuitenkin vihdoin saadusta pienokaisesta, varmasti mahtava tunne!

   Poista