maanantai 21. heinäkuuta 2014

Koska saa panikoida?

Mihin tämä aika oikein menee? Heinäkuu etenee hyvää vauhtia kohti loppua ja pian on jo elokuu. Sitten onkin syyskuu ja totuuden hetki alkaa olla lähellä.

Tässä alkaa pikkuhiljaa iskostumaan minunkin pieneen päähän se, että ihan oikeasti meille tulee lapsi! Tämän "valaistumisen" myötä hiipii myös pieni paniikki. Aika käy vähiin ja vielä on vaikka mitä tehtävää. Remonttia ei ole aloitettu, pojat kyllä kovasti vakuuttelevat minulle että siinä hommassa ei kauaa mene kun sen vain aloittaa, mutta sitä ennen on tuo huone tyhjennettävä. Keinutuoli ja lipasto pitää maalata (tai no lakata), sitä ennen tietenkin hioa. Vaatteet pitää käydä läpi vielä kerran ja tarkistaa puuttuuko jotain. Ja toki muutenkin on mietittävä mitä vielä puuttuu. Makuuhuoneen järjestys on mietittävä uusiksi. Keittiön kaappeihin on tehtävä tilaa vauvan jutuille.


Vaunut on sentään tilattu, onneksi olin ajoissa liikkeellä, sillä meidän haluamaa väriä ei ollut varastossa ja vaunujen toimitusaika on 6-8 viikkoa. Ainoa mitä pelkään on se, että tuon kahdeksan viikon jälkeen tulee vielä kahden viikon viivästys ja sitten vielä viikon jne... Toivon tosiaan ettei niin käy!

Vaikka hommaa ei sinänsä ole paljoa, tuntuu tämäkin ihan mahdottomalta. On niitä päiviä kun en pysty edes siivoamaan puolta tuntia yhtäjaksoisesti ilman että alkaa supistella ja tässä pitäisi oikeasti saada jotain konkreettista aikaiseksi. Monet sanoo että pistä mies hommiin, mutta kun hänelläkin loppuu päivästä tunnit kesken.

Nyt pitäisi vaan lakata miettimästä liikaa ja tehdä asioita omalla painollaan. Helpommin sanottu kuin tehty.

Kuvat

6 kommenttia:

 1. Voi että :) Itse taas ajattelen, että jäljellä on vielä reilu 10viikkoa laskettuunkin aikaan, ettei ole mikään kiire. Kesäloma alkaa pian ja siitä siirryn kätevästi äitiyslomalle, mutta luulenpa, että alan valmistella kotia tulokasta varten vasta sitten syyskuussa. :) Muuten se viimeinen kuukausi on todella turhauttava, kun vauva ei synnykään ja kaikki olisi jo häntä varten valmiina.:) Tai ainakin niin on käynyt mulle. Viimeksi laitoin sängynkin vasta 38+ jotain ja silti se pinnis oli tyhjillään vielä 4 viikkoa pölyjä keräämässä. Kyllä otti päähän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. :) Noin siinä varmaan sitten loppujen lopuksi käy. :D

   Poista
 2. Meilläkin oli tarkoitus pintaremontoida vauvan tuleva huone (oli prinsessakuosissa edellisen asukkaan jäljiltä ja meille oli tulossa poika). Vauva päätti sitten syntyä 2 kuukautta ennen laskettua aikaa, niin ei keretty remontoida ennen vauvan syntymää. Mutta eipä siitä mitään paniikkia tai stressiä tullut miehelle eikä itsellenikään. Alussahan vauva nukkuu suurimman osan ajasta niin ihan hyvin kerkeää järjestellä ja käydä niitä vauvanvaatteita läpi sillonkin :D ja isompiakin hommia kerkeää. Nou paniikkia siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaan edessä vähän enemmän kuin pintaremontti, joten se olisi hyvä saada tehtyä ennen kun vauva on täällä tai ainakin niin, että saataisiin edes seinät kiinni ennen. Mutta näistä kun ei koskaan tiedä mitä ehtii tehdä ja koska se vauva sitten oikeasti päättääkin tulla. :) Taidan olla vaan persoonaltani liian suunnitteleva yksilö, mutten kuitenkaan pysty pitämään kiinni suunnitelmistani ainakaan aikataulun osalta. :D

   Poista
 3. Muistan sen tunteen kun yhtenä aamuna miehen kanssa aamupalalla istuskellessa tajusin että meille tulee vauva, meistä tulee oikeasti perhe. Oikeen välähti :) Laskettun oli vielä muutama kuukausi. sillon syksy oli aluillaan, oli valoisaa mut tuoksui jo syksylle ja nykyäänki syksyllä on jotenkin ihan erilainen merkitys kun ennen :)

  Nyt lakkaat murehtimasta, asioilla on tapana järjestyä ja nauti kesästä!

  VastaaPoista