perjantai 8. elokuuta 2014

Eilinen lääkäri

Eilen olin ylimääräisessä lääkärissä, nuo supistukset kun eivät ole yhtään helpottaneet ja viimeksi lääkäri sanoi, että jos kotona ei supista, niin voin mennä töihin. Noo, meillä on kolme eri neuvolalääkäriä jotka siis vaihtelevat vuoroviikoin. Kun pääsin odotushuoneeseen, näin heti että tällä kertaa onkin juuri se lääkäri, joka ei annan saikkua sitten millään ilveellä ja lähettää ennemmin vuodelepoon keskussairaalaan. Olen kuullut tämän todella monelta! Joten melkein jo arvasin oman käynnin lopputuloksen.

Kuva

Siis tämä lääkärihän on ihan ok mukava muuten, mutta kun hän kysyin vointia ja kerroin että edelleen vaan supistelee, niin kommentiksi sain "no niinhän se jo kuuluukin supistella". Totta juu, mutta entäs sitten kun ei pysty tekemään mitään sen kivun yllättäessä?

Kohdunsuulla ja -kaulalla kaikki edelleen lähtökuopissa, joten töihin lääkäri käski mennä kokeilemaan. Eikä sekään sinänsä haittaa, tykkäisin mennä töihin, mutta kun tiedän ettei siitä tule mitään. Miten voisi, kun en saa kotonakaan mitään tehtyä? Lähdin sitten hakemaan työvuorolistoja (en ollut niitäkään jaksanut pariin viikkoon hakea) ja kappas, pomo olikin ollut kaukaa viisas. Kahteen viikkoon minulle oli pistetty yksi viiden tunnin työvuoro. Eiköhän se vielä onnistu! Nyt vaan tulee todellakin se ongelma, ettei sitä rahaa tule mistään. Ei ole vuoroja, eikä sairaslomaa. Ja vaikka olisi sairaslomaa, niin vuorojen mukaan sitä palkkaa minulle töistä maksettaisiin. Onpas pirun ärsyttävä tilanne! Toki oman olotilan mukaan voin ottaa vastaan sairasloma-tuurauksia, mutta entäs jos en jaksakaan?

Ärrrr... Pitääkö tässä sitten vielä liittoon ilmoittautua osa-aikatyöttömäksi?

13 kommenttia:

 1. Muakin supistelee ja töissä oon ollut. Saikkua en todellakaan ota vaikka tarjottu on. Kohdunkaula ok, niin mitä turhia. Raskaus ei oo sairaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole raskautta sairaudeksi väittänytkään? Mutta kun kivut on kovat, niin tuo asiakaspalvelutyö ja jatkuvat "juokseminen" paikasta toiseen ei ole niin kovin mukavaa. Toisinaan sen hymyn joutuu vääntämään namaan ihan kirjaimellisesti ja toisinaan sitä ei saa edes väännettyä. Erilaisessta työssä pystyisinkin olemaan! Kiva että sinä pystyt.

   Poista
 2. Mullakin ollut supistuksia ja töissä vaan painettu kivuista huolimatta. Pakko saada rahaa säästöjä varten.

  Ja samalla kasvaa kipukynnys synnytystä varten. Etkö saa työttömyyskorvausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä rahaa pitäisi itsekin saada säästettyä, mutta ota tässä nyt sitten selvää kun lääkärit ovat ihan eri mieltä. Toiset sanoo että älä vaan mene töihin ja yksi taas pistäisi töihin... En kuitenkaan halua lapsen terveyttä vaarantaa! Saan toki työttömyyskorvausta, mutta en jaksaisi lähteä kolmen viikon takia siihen paperisotaan mitä joutuu liiton kanssa käymään. Turhauttaa ajatuskin, mutta ei tässä varmaan muukaan auta. :/

   Poista
  2. Mulla ei ole ainakaan vauvan terveys vaarantunut, vaikka noita supisteluita ollut. Töissäkin saa levähtää ja pitää taukoja, jos tarve on ja odottaa että supistus menee ohi.

   Ompa sulla sitten kumma liitto jos täytyy paperisotaa käydä. Itselläni työt loppuu ihan pian ja jään työttömäksi, ei tarvitse kuin yksi paperi näyttää työkkärissä ja palkkalaskelma lähettää hakemuksessa liitolle ja that's it.

   Poista
  3. Olen itse hoitoalalla, jossa käännnellään ja väännellään mummuja ja pappoja, nostetaan heitä istumaan tuoliin ja taas sänkyyn. Hyvin on sujunut hommat vaikka välillä joutuu irvistelemään.

   Poista
  4. Hienoa jos ehtii töissä levähtämään, minä kun en ehdi. Ei sinne töihin mennä istuskelemaan, vaan tekemään töitä. Näin siis ainakin omassa tapauksessa, tämähän riippuu työnkuvasta.

   Voi olla että selviäin liiton kanssa vähälläkin vaivalla, mutta joskus ne vaan pyytää paperia toisen jälkeen, eivätkä voi kerralla kertoa mitä kaavakkeita ja todistuksia tarvitaan.

   Poista
  5. Joo töihin mennään töitä tekemään, mutta kyllä ne tauotkin kuuluu työpaikalle. Ja raskaana olevan kuin myös muidenkin työntekijöiden kuuluu tarvittaessa pitää taukoja.

   Poista
  6. Toki! Mutta jos vaikka päivän tauot on jo pidetty ja sitten iskee kova supistus (kuten minulla juuri sunnuntaina), niin kovassa kiireessä sinne istumaan on vaan pirun vaikea mennä. :/ Siinä kohtaa jos istumaan pitäisi päästä puolen tunnin tai tunninkin välein, niin ei mielestäni ole enää kyse tauoista... Nämäkin varmasti työpaikkakohtaisia juttuja.

   Poista
 3. Nimenomaan lapsen etuahan tuossa tilanteessa pitää ajatella! Töissä kerkiää kyllä olemaan loppuelämän mutta odotusaika on loppupeleissä niin lyhyt, ettei turhia riskejä kannata ottaa :) Ja jos tuota kipukynnys asiaa miettii, niin kyllä ne synnytyssupistukset ym. synnytyskipu on ihan omaa luokkaansa. Että en nää kyllä, että ainakaan itse olisin omaa kipukynnystä nostattamalla siitä kokemuksesta yhtään sen kivuttomampaa saanut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en minäkään usko että kipukynnyksen nostamisella on (juurikaan) mitään vaikutusta synnytyksen kanssa. Ja lääkärithän oikeastaan kieltävät nostamasta kipukynnystä, näin on ainakin minulle sanottu kun en noita särkylääkkeitä oikein tahdo helpolla ottaa... :) Ja jos on ennestään jo korkea kipukynnys, niin mitäs sitten?

   Poista
 4. Onko lääkäri A.K?

  VastaaPoista