perjantai 15. elokuuta 2014

Perhevalmennus, synnytys I

Tiistaina olimme ensimmäisessä synnytysvalmennuksessa. Miehen sain raahata sinne melkein väkisin, mutta eipä siellä mitään kovin erikoista kuitenkaan kerrottu. Asiat olivat ehkä enemmän äidille suunnattuja, kuten esim. puudutteet, synnytysasennot ja luonnolliset kivunlievitykset. Jotain uutta toki opin, mutta mielestämme esimerkiksi anatomia-asia oli aika turha. Mutta tulihan siellä kerrottua että missä kohtaa pitää lähteä sairaalaan ja milloin voi vielä odotella.

Ajattelin että kun tuonne valmennukseen menee, niin näkeepä ainakin oikein kunnollisen synnytysvideon! Pyh, pah. Miehen sanoin: "elokuvissa on nähty pahempaa". Video oli sentään vuodelta 2003 kätilöopistolta, mutta valmennuksen pitänyt terveydenhoitaja sanoi, että siinä oli sellaisia asioita mitä ei Satakunnan keskusairaalassa tehdä. Niitä käydään tarkemmin läpi ensi kerralla.

Kuva

Ensi kerralla käydään läpi sellaisia asioita mihin pystyy itse vaikuttamaan ja mitä käytännössä tapahtuu esimerkiksi synnytyksen jälkeen. Katsotaan nyt tuleeko mies mukaan, ajattelisin kuitenkin että ensi kerta on isälle tähdellisempi kuin tuo ensimmäinen kerta. Tai ainakin toivon niin!

13 kommenttia:

 1. Mullakin on ensi viikolla neuvola ja saan sitten varmaan kuulla jotain valmennusaikatauluja :) En oikein tiedä vielä mihin niistä osallistun, mutta synnytystä käsitteleviin nyt ainakin. Mies on illat kiinni töissä, joten yksin täytyy mennä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi outoa ettei sulle ole vielä mitään sanottu! :O Kuitenkin teilläkin laskettu aika lokakuussa ja tuo synnytysvalmennus missä me nyt ollaan, on suunnattu just lokakuisille.

   Poista
  2. Ja näitä synnytysosuuksia ennenhän on vielä muutama perhevalmennus, mutta niihin me ei osallistuttu.

   Poista
  3. No itsekin aloin tätä vähän ihmettelemään kun sun postausta luin! Menisköhän kesälomien piikkiin, että tiedonkulku on ollut näin huonoa? Mulla on onneksi aika joustavat aikataulut, joten pääsen valmennuksissa käymään melkein miten vaan. Toivottavasti niitä nyt kuitenkin tarpeeksi usein järjestetään, että pääsen osallistumaan haluamiini!

   Poista
 2. Hei! Mulla on laskettu aika 6.10. ja meillä on eka perhevalmennus vasta 27.8., mikä tuntuu vähän myöhäiseltä. Siellä vasta puhutaan synnytyksestä. Viimeinen perhevalmennuskerta menee mulle rv 38, saa nähdä ehtiikö sinne vai syntyykö vauva ensin. Olisi kyllä kivempi jos noi käynnit olisivat vähän aiemmin.

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No menee sullakin tiukille nuo perhevalmennukset! Toivottavasti ehdit ne kuitenkin käymään. Aika outoa kyllä että noin myöhään vasta...

   Poista
 3. Esikoista odottaessa viimenen perhevalmennus, joka pääasiallisesti käsitteli imetystä, oli meillä rv. 36+6. Tuota valmennusta seuraavana yönä jouduin yllättäen sairaalaan ja poika syntyi rv37+1 :) Eipähän päässyt opit unohtumaan tuossa välissä :D Mutta siis ihmettilin minäkin, että miksi nuo valmennukset jätettiin meillä niin viimetippaan.

  VastaaPoista
 4. Perhevalmennushan on ihan eri juttu kuin synnytysvalmennus. Perhevalmennuskertoja pitäisi olla neljä, yksi sen jälkeen kun kaikki ryhmäläiset synnyttäneet.

  Meillä ainakin näin. Ja onhan siitä miehellekkin hyötyä, tutustuu muihin iseihin, jos ei omassa tuttavapiirissä ole. Mies lisäksi on mukana synnytyksessä, hyvä on tietää miten synnytys kulkee, jotta osaa itse olla siinä myös mukana ja tsempata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä perhevalmennus jaettu viiteen kertaa, joista kaksi käsittelee synnytystä. Ei siis ole erikseen ns. synnytysvalmennusta, vaikka meilläkin siitä sellaista termiä käytetään puheessa. :) Nämä vaihtelee kunnittain. Tuolla olenkin kertonut miten meillä perhevalmennus on jaoiteltu: http://odotanblog.blogspot.fi/2014/06/kadonneen-postauksen-mysteeri.html

   Poista
 5. Meille sanottiin valmennuksessa, että vauvaa ei kylvetetä sairaalassa, mutta SatKs valmennuksessa sanottiin, kun käytiin siellä ennen perhevalmmennusta, että vauva kylvetetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä meille sanottiin nyt sitten loppujen lopuksi, että vauvaa ei kylvetetä heti (kuten siinä videolla tehtiin), mutta kylveteään sitten muutaman tunnin päästä. Jos nyt oikein muistan. :D

   Poista