torstai 5. syyskuuta 2013

Joulua syksyn keskelle

Vaikka vasta syksy starttasi, ajattelin silti kirjoitella mietteitä joulusta. Ja tällä kertaa erityisesti joulukorteista.

Olemme saaneet melko monena vuonna vauvajoulukortin, useammankin. Eli sellainen persoonallinen, omasta kuvasta teetetty kortti. Toisaalta ne ovat oikein kivoja ja suloisia, mutta toisaalta taas... En vain tykkää. Katkera ämmä tai ei, mutta miksi siitä omasta (yleensä alastomasta) lapsesta pitää tehdä joulukortti? Kyllä, olen tietoinen että teillä on lapsi. Ihan ilman korttiakin.

Osittain hiljaisena vastalauseena teetin viime vuonna kortin meidän kissoista. :D

Tälläinen vauvakortti voi jopa loukata jotain paria. Kaikkien tilanteista kun ei voi tietää ja kortteja tulee itsekin läheteltyä melkein jokaiselle tutulle ja kummin kaimallekin. Joulu on lapsettomalle jo muutenkin rankkaa aikaa.

Tästä syystä olen jo vuosi sitten päättänyt, että meiltä ei tulla koskaan saamaan tälläistä vauvajoulukorttia! Jouluisen kuvan voi toki ottaa ja sen antaa vaikka joululahjaksi kummeille ja isovanhemmille, mutta ei sellaista tarvitse jokaiselle lähettää...


Mitä miltä SINÄ olet näistä korteista?

9 kommenttia:

 1. Onhan nuo toki söpöjä enkä erityisemmin koe niitä loukkaaviksi mutta peräänkuulutan persoonallisuutta joulukortteihin noin yleensäkin! Perus-Ifolor-kuvakortit on jo tosi nähtyjä, ellei kuva ole jotekin erityinen. Tonttupuku, taljalla makaava vauva, lapsi istuu joulukuusen edessä jne. on niin sitä samaa huttua joka vuosi.

  Arvostan itse askarreltuja kortteja eniten mutta myös joku älykäs oivallus on mukava löytää postilaatikosta.

  Pitääkin alkaa jo hieroa aivonystyröitä, jotta saan lyötyä kaikki meiltä kortin saavat ihmiset tänä vuonna ällikällä. Siinäpä loppuvuoden missio :D

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä G, että kummit ja mummit ja muut läheiset varmasti pitävät lapsijoulukortista, mutta mielestäni juurikin rajan voisi vetää tuohon.

  VastaaPoista
 3. Teen aina itse kortit, joskus kortissa on lapsemme kuva, joskus kuvat ovat kortin välissä tms. MUTTA me annetaankin kortit vain sisaruksille ja lapsen isovanhemmille.. Jos teen ystäville kortteja, ne ei ole lapsi aiheisia. Vaikka kaikilla ystävillämme omia lapsia onkin.

  Ei itseäkään suoraan sanottuna kiinnosta nähdä kavereiden muksujen pärstiä korteissa :D

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla etten ole yksin tätä mieltä! :D

  VastaaPoista
 5. ..Mutta entä jos se lapseton lähipiirissä onkin just se kummi? Totuus on se, että koskaan et voi olla varma, kuka lähipiiristä tai kavereista kärsii tästä ongelmasta. Jos siis haluat välttää muiden mielipahat oman lapsesi olemassaolon johdosta, et voisi koskaan laittaa lapsestasi kuvaa mihinkään, oli se sitten Facebook tai joulukortti. Et voisi koskaan ilmoittaa ylpeästi kavereillesi, että teidän pikku kullannuppu osaa nyt kävellä, koska joku saattaa loukkaantua siitäkin.

  Mielestäni lapsen saanut ihminen saa olla ylpeä ja onnellinen oman lapsensa puolesta ilman, että hänen täytyy pelätä sitä, että toivottavasti kukaan ei nyt loukkaannu. Se, onko vauva-aiheinen joulukortti tyylikäs ratkaisu vai ei, onkin sitten eri asia. En vaan voi kuvitella, että minä lapsettomana loukkaantuisin siitä, että joku lähettää mulle joulukortin, jossa on lapsen kuva. Lapset ovat kuitenkin iso osa yhteiskuntaa ja elämää, eikä minun lapsettomuuteni muuta tätä tosiasiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä. Mutta minä olen kummin ja joka vuosi saanut vauvajoulukortin kummilapsesta, mutta tiedän että he ovat lähettäneet samaisen kortin kaikille.

   "Jos siis haluat välttää muiden mielipahat oman lapsesi olemassaolon johdosta, et voisi koskaan laittaa lapsestasi kuvaa mihinkään, oli se sitten Facebook tai joulukortti." Aika kärjistetty ajatus, mutta ymmärrän pointi.

   Poista
 6. Aivan pakko kommentoida yhtä asiaa, jota olen jo monta kertaa meinannut tänne blogiisi kommentoida. Tiesitkö, että jokaista netistä löytyvää kuvaa ei saa kopioida omaan blogiinsa? Itseasiassa ne kuvat, joita saa, on harvassa (ne on erikseen mainittu) ja niissäkin pitäisi mainita lähde. Blogissasi on lähes jokaisessa postauksessa ns. laiton kuva.

  Muutoin blogisi on kiinnostava ja kirjoituksiasi lukee mielellään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin jo odottanut koska joku mainitsee tuon asian! :) Kyllä olen asiasta tietoinen, yritän petrata linkkien kanssa. Mielestäni jossain välissä aika ahkerasti pistin kuvien lähteitä, mutta sitten bloggerin linkitys ei toiminut minulla hetkeen joten se vaan jäi...

   Poista
 7. Njooh, en ole minäkään ikinä suuremmin välittänyt noista lapsi-joulukorteista. En tykkää pönötyskuvista muutenkaan. Mulla on monista lapsista joka vuodelta kuvat tonttuhattu päässä. Tosin mä en välitä joulukorteista muutenkaan. Joku itse tehty joulutervehdys jossa saajaa on ajateltu, on ihan kiva ylläri mutta niitä iänikuisia joulukortteja aina sillä samalla teksillä en suuremmin arvosta (sori vaan jos joku tuttu lukee tän...) Kerran vuodessa käydään koko osoitekirja läpi ja kaikille tuikataan kortit menemään. Turha varmaan sanoa että mä en lähetä joulukortteja ollenkaan, en lasten naamoilla enkä ilman.

  VastaaPoista