tiistai 10. joulukuuta 2013

Sanasto

Jokin aikaa sitten kaverini tuli sanoneeksi, että hän ei ole löytänyt hyvää sanastoa liittyen lapsen yrittämiseen. Minä olen useamman kerran saanut (huom, saanut!) hänelle suomentaa jotain termejä ja lyhenteitä.

Nooh, nytpä tempaisin ja tein oman sanaston! Se löytyy tuolta yläpalkista tai tästä linkistä.

Kuulisin mielelläni mielipiteitä!

Olen saattanut unohtaa jotain oleellista tai siellä voi olla virheitäkin. Tuo minun sanasto siis käsittelee niin yritystä kuin lapsettomuuttakin.

10 kommenttia:

 1. Hyvä sanasto. Enpä tiennytkään, että neljän päivän ikäistä alkiota kutsutaan morulaksi. :) Sellaisen, tai lähes siksi kehittyneen alkion, sain sitten itse kyytiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, itse olen tuohon morula-termiin joskus törmännyt ja siksi kun siihen nyt uudestaan törmäsin, päätin sen tuohon sanastoon sisällyttää. :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tuo sanasto oli, itselle jolle aihepiiri on ihan vieras. Paljon lueskelen/ ja olen muuten törmäillyt blogeihin joissa käsitellään lapsettomuutta/raskautumisyrityksiä ym. ja ne ovat täynnä juuri tuota sanastoa ja harvoin mä olen niin paljon ymmärtänyt. Tuo vähän valotti tietämättömälle! :)

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvä ja kattava sanasto, enpä huomannut mitään virheitä. Muutama mulle ihan uusikin sana sieltä löytyi :)

  VastaaPoista
 4. Pupuilu = seksin harrastaminen. Tää termi aiheuttaa mulle kylmiä väreitä, mutta sitä aika paljon käytetään keskustelupalstoilla.

  Luget = Lugesteron lääke.

  Clomit/Klomit = Clomifen lääke

  Terot = Terolut lääke

  Tuubat = Munanjohtimet

  VastaaPoista
 5. Jees. Nyt on kattava sanasto kyllä! Hyvä :)

  VastaaPoista