keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Raskaushepatoosi

Perjantai-iltana saunan jälkeen minua kutisi reisistä, selästä, mahasta, rintakehästä ja niskasta aika paljon. En ajatellut asiaan sen enempää, ajattelin että minulla on vaan kuiva iho kun tuo ilmakin on muuttunut viileämpään suuntaan.

Lauantai-iltana sama juttu, ilman saunaa tai mitään. Olin menossa nukkumaan ja vaan raavin itseäni! Sitten mieleeni tuli nettituttuni, jolla on raskaushepatoosi nyt jo toisessa raskaudessaan ja aloin hieman epäillä sitä syyksi tuohon omaan kutinaan.

Sunnuntaina sitten konsultoin tätä tuttuani. Kysyin että kannattaako soittaa heti maanantaina neuvolaan vai riittääkö että keskiviikon neuvolakäynnillä mainitsen tästä kutinasta. Se ei kuitenkaan ole missään nimessä jatkuvaa, en herää siihen yöllä, eikä jalanpohjat tai kämmenet kutise. Hän kuitenkin suositteli soittamaan neuvolaan, hepatoosi kun saadan sitten suljettua pois ihan vaan yhdellä verikokeella.

Kuva

Maanantaina soitin, oma terveydenhoitajani oli kokouksessa, mutta sain toki asiani esitettyä toiselle th:lle. Hän kysyi että kutiseeko kämmenet tai jalanpohjat, sanoin että ei, mutta hän oli myös sitä mieltä että parempi on kokeissa käydä.

Labra-aikaa en saanut enää tiistaiaamuun, mutta keskiviikossa oli tilaa. Eli tänään aamutuimaan suuntasin labraan.

Minulla oli sovittu terveydenhoitajan aika klo. 12.30 ja maksa-arvot olivatkin sitten jo tulleet. Sappiarvoissa voi mennä perjantai-iltapäiväänkin. Noh, ei sitä sitten voitukaan sulkea pois vaan arvo oli 73, normaali haarukka 10-40. Kutina on jonkin verran helpottanut tässä parin viime päivän aikana, joten olin jo alkanut ajattelemaan että kuvittelen vaan kaiken. Mutta ei, totista totta.

Terveydenhoitaja soitti sitten äitiyspolille ja kysyi miten toimitaan. He haluavat minut sinne näytille heti huomenna eli Pori kutsuu! Th sanoi ettei nyt kovin huolissaan tarvitse olla, mutta huomenna olen taas viisaampi!


2 kommenttia: