perjantai 9. marraskuuta 2012

Positiivista ajattelua

Puolen päivän aikaan ajelin kurssilta kotiin hakemaan miestä mukaan lääkäriin. Ilma oli todella kaunis, aurinkoinen ja raikas. Ajattelin "näin kauniina päivänä ei voi saada kovin huonoja uutisia". Takaisin kaupunkiin päin ajaessamme mies tokaisin samassa kohtaa "onpa hieno ilma".

Menimme viidenteen kerrokseen, naistenpolille. Ilmoittauduin toimistoon, samalla lisäsin miehen äitini lisäksi lähiomaiseksi. Odotimme. Hoitaja kutsui meidän tutkimushuoneeseen. Lääkäri oli todella mukava nainen. Hän kyseli paljon asioita, tutki täyttämääni esitietolomaketta ja lähetteen tietoja. Miehen siemenneste on siis normaalia, "täysin hedelmöityskykyistä" lääkäri sanoi. Muuta hänkään ei lähetteestä saanut selville.

Puhuimme yhdyntäkivuistani sekä voimistuneista kuukautiskivuistani, mutta hän ei halunnut huolestua niistä ennen tarkempia tutkimuksia. Myös lyhyet kuukautiset käytiin läpi, hän ei huolestunut niistäkään. Hän tarkisti että yhdyntöjä on tarpeeksi usein, kyllä on. Hän tarkisti myös monta muuta "perusasiaa", kaikki on päälisinpuolin kunnossa.

"Sitten tehtäisiin gynekologinen tutkimus ja ultaäänitutkimus." Seelvä, housut pois ja hyppy tosi korkealle pöydälle. Gynekologinen tutkimus, ok. Limakalvot näyttivät hyviltä ja paksuilta. Ultaääni, pelkoni. Löytyykö sieltä jotain poikkeavaa? Ei, kaikki näyttää normaalilta. Ja kp11 kun on menossa, kyydistä löytyi myös hyvän kokoinen munasolu (näin sen omin silmin).


Jatkosuunnitelma: Ensi perjantaina käyn labrassa ja sitten myös viikko sen jälkeen kun seuraavat kuukautiset ovat alkaneet (en muista mitä kokeita, mutta jotain naishormooneja). Soittoaika tulee sitten tammikuulle, näin tulokset ehtivät varmasti tulemaan. Jatketaan samaan tapaan puolisen vuotta. Jos mitään ei ole edelleenkään tapahtunut, saamme päättää aloitetaanko lääkitys. Lääkäri kyllä korosti, että tällöin pitää ottaa vakavasti huomioon kaksois- ja kolmoisraskauden mahdollisuus, koska selvästi kuitenkin ovuloin normaalisti. Jos kaksi vuotta yritystä tulee täyteen, tehdään aukiolotukimus ja mahdollisesti myös tähystysleikkaus mikäli kivut ja muut säilyy (tai pahenee). Jos plussa tulee, saamme ulta-ajan naistenpolilta viikoille 7-8, koska tutkimukset on aloitettu.

Tällä hetkellä kyseessä selittämätön lapsettomuus, toiveet on kuitenkin korkella koska mitään vikaa ei ole löytynyt! Positiivinen ajattelu siis toimii. Suosittelen! ;)

14 kommenttia:

 1. Hienoa, ettei mitään vikaa löytynyt, mutta kurja ajatella, että puolisen vuotta menette ilman aukkaria.. :(
  Toivotaan, että se plussa nyt pärähtäisi pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, lääkäri vain sanoi ettei näe mitään syytä etteikö siellä johtimet olisi auki. En minäkään siihen tutkimukseen nyt ihan väenväkisin halua! ;)

   Poista
 2. Hei mahtavaa, ei enää endo-pelkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Oli tuskaisen pitkät 30 sekuntia kun se lääkäri oli hiljaa ja tutki ultaa.

   Poista
 3. Nonni! Sulla on paikat paremmassa kunnossa kun mulla! :) Kyllä kuule se vauva sieltä vielä tulee. Edelleenkin suosittelisin kokeileen sitä pre seediä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mä sitä sit ens kiertoon tilaan! ;)

   Poista
 4. Kuulostaa hyvältä! Ja kuulostaa mukavalta käynniltä! :) Hieno juttu, että näkyi, että ovulaatiokin on tulossa.
  Ps. Minua aina kiinnostaa nämä "yhdyntöjä on tarpeeksi usein" -jutut. Eli mikä lääkärin mielestä oli tarpeeksi usein? Jos tällaista saa kysyä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elikkäs kun hän kysyi kuinka usein yhdyntöjä on, sanottiin että vähintään 3 kertaa viikossa. Se kuulemma on tarpeeksi usein, ettei minun edes kannattaisi ovista testata (on vaan rahan tuhlausta). Mutta tänään aamulla aloin pohtimaan, että jos yhdyntöjä olisi vaikka maanantai-keskiviikko ja seuraavan kerran seuraavan viikon perjantai-sunnuntain, niin eihän se riitä vaikka keskimääräisesti se 3 kertaa viikossa täyttyy! Eli silti itsepäisesti testaan ovista. :D

   Poista
  2. :D hih! No niinpä. Kaipa sellainen joka toinen tai joka kolmas päivä olisi sellainen tahti, ettei tarvitsisi mitään testailla. Eipä kai se testailu nyt muutenkaan ketään raskaaksi tee. Heh. Kai se oviksen testailu vaan antaa kuitenkin jollain lailla mielenrauhaa, kun tietää suurinpiirtein, että missä kohtaa se oli :). Mutta kiva, että se lääkäri sanoi noin!

   Poista
  3. Niin no nyt testaan ovista oikeastaan ihan senkin takia, että tiedän sitten mikä päivä odotan tätiä (ja koska olisi viisasta testata sillä toisella testillä). Minulla kun luteaalivaihe on se tasan 14 päivää, mutta kiertojen pituus heittelee pikkuisen. :)

   Poista
 5. Mistä lääkityksestä oli puhetta? Hienoa, ettei mitään vakavaa löytynyt tutkimuksissa :) Mekin nyt vaan odotellaan, vaikka tämä ainainen odottelu tympii joka toinen päivä... T. toinen selittämätön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri ei sanonut lääkitykselle nimeä, mutta koska hän mielestäni puhuin munasolun irtoamisen helpottamisesta ja tuosta kaksois-/kolmoisraskaus riskistä, uskoisin hänen tarkoittaneen clomifenia. :) Pää oli siinä kohtaa jo niin täynnä ja sekaisin, että ihan kaikkea ei tajunnut kysyä. :D

   Poista
 6. Toinen vaihtoehto on varmaankin femar lääkitys. Sillä vissiin on parempi vastekin kuin clomeilla...Noista yhdynnöistä tuli mieleen että meille sanoi lapsettomuuslääkäri joka toinen päivä taktiikan olevan ihan liikaa, että sitten ei välttämättä siittiöitä kerkiä muodostuun tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juu aivan, voihan se olla tuo femar myös. En vaan nähnyt kovin tähdelliseksi siinä kohtaa kysäistä. :D Niin, tuosta "joka toinen päivä" -taktiikasta tuntuu olevan kovasti eri mielipiteitä, ihan lääkäreilläkin. En sitten tiedä mihin uskoisi.

   Poista