maanantai 28. tammikuuta 2013

Vaaleanpunaisten rillien läpi

Mitä haaveita minulla on liittyen perheen perustamiseen ja vauvan saamiseen? Näin kyseli omassa blogissaan tyttöankka. Asiaahan olen pyöritellyt mielessäni jo monta kuukautta, mutta nyt päätin pistää ajatukset tekstimuotoon.

Saisin plussan testiin, olisin raskaana. Ensimmäinen ultra takana ja riskiviikot ohi. Kertoisimme tuleville isovanhemmille ilo uutisen, pyytäisimme lapselle kummit. Sitten alkaisikin vierashuoneen muodonmuutos - remontti. Miehen isäpuoli auttaisi varmasti mielellään, onhan hän rakennusmies. Samoin kuin tuleva (?) kummisetä.


Vaatteita, huonekaluja, leluja ym alkaisi kertyä nurkkiimme. Lastenhuone valmistuisi ja saisin sen sisustaa.

Synnytys sujuu hyvin ja nopeasti. Pääsemme kotiin heti muutaman päivän päästä. Kotona kaikki sujuisi hyvin. Isovanhemmat ja kummit auttavat, kun väsymme ja haluamme vaikka vapaaillan.

Vauva kasvaa. Oppii ryömimään, istumaan, konttaamaan... Vaikeimpina hetkinä olen oikeasti pystynyt kuvittelemaan silmieni eteen lapsemme konttamaan kirjahyllyn ohi. Taaperon juoksevan pihalla auringonpaisteessa. Se luo minulle jotain toivoa, kunnes mieleeni tulee ajatus "entä jos en tule koskaan oikeasti kokemaan näin?".

Saunomista perheen kesken, sitä odotan. Lapsi heittää löylyä itse ja tulee aina innoissaan saunaan. Kesälomaretkiä Muumimaailmaan, Puuhamaahan, Linnanmäelle...


Ja joulut. Jouluruokaa, pukki ja lahjoja, joulusauna. Lapsen jännitys ja innostus! Kaikki oman perheen kesken ja kaikessa rauhassa.

Minun vaaleanpunaiset haaveet.

6 kommenttia:

 1. Tätä oli ihana lukea. Tosi samankaltaisia haaveita. Ja konkreettisia asioita, kuten se, että vauva konttaa kirjahyllyn ohitse.

  Kiitos toiveeseen vastaamisesta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! :) Oli tosi kiva viimein saada ajatuksia ylös, kiitos sinun. ;)

   Poista
 2. Mäkin toivoisin kovasti tätä kaikkea. Uskon, että teille se plussa suodaan, kun ei missään mitään häikkääkään ole <3 tsemppiä! Odottavan aika on piiiitkä..

  VastaaPoista