torstai 25. heinäkuuta 2013

Niin turhaa ajattelua

Tiedän että ne alkaa, sen vaan tietää. Ilmeisesti ihan ajallaankin eli huomenna. Viime kierto oli vain poikkeus, sokki clomeista.

En haluaisi ajatella koko asiaa, mutta vaikeaa se on kun alamahassa vihlaisee hetkittäin. Ihan kuin minua pitäisi vielä muistuttaakin "hei täältä tullaan".

Minäkin haluaisin jo ostaa äitiysvaatteita.
Minäkin haluaisin jo etsiä sopivia vaunuja.
Minäkin haluaisin jo ottaa vastaan onnitteluja.

Mutta ei. Muut vain.

En tiedä miten tässä jaksaisi, jos minulla ei olisi virtuaalista vertaistukea...

Ambrosia kirjoitti hetki sitten hyviä pohdintoja. Yksi niistä kolahti, vaikka ei ehkä pitäisi.

"Entä miksi niitä lapsia sataa tämmöisille tapauksille ketkä ovat
a)seurustelleet vasta muutamia kuukausia
b)tappelevat omilla tahoillaan vuosikkaidensa huoltajuuksista
c) pettävät toisiaan eivätkä tiedä ollaanko edes yhdessä?
d) ainoa tulonlähde on fattan luukku?"

Noh, ei meillä ole koskaan ollut tarvetta hakea rahaa mistään muualta kuin Kelasta tai liitolta, ihan normaaleja tukia siis. Mutta tuo vaan nosti taas pintaan ajatuksia, jotka minun mielessä hetkittäin pyörii.

Aina kun mietin syvällisemmin miksi meille ei sitä lasta suoda, raha on se ainoa syy mikä mieleeni tulee. Paskan tuurin lisäksi. Ei meillä ole vakituisia töitä, molemmilla edessä uudelleenkouluttautumiset (tietenkin mielellään oppisopimuksella) ja ties koska meidän tilanne tasaantuu, kun työttömyysluvut Suomessa vaan kasvaa ja kasvaa. Me emme koe sitä ongelmaksi, mutta ehkä joku/jokin muu kokee...

Ärrr.... Nyt jatkan töitä ja yritän unohtaa kaiken!


5 kommenttia:

 1. Eikä se fattanluukkukaan ole häpeä jos edes yrittää saada niitä töitä (edes osa-aikaisia) eikä vaan makaa takalisto homeessa :D niitä en vaan osaa arvostaa!
  Toki olemassa olevat elämäntilanteet muuttuu, ja olen itsekin sossusta joutunut rahaa aikoinaan hakemaan, eli ei ole tarkoitus provosoida.. tuo vaan nyt oli .. sen hetken ahdistuksen purkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ymmärsin sun pointin kyllä ja olen ihan samaa mieltä! :) Siitä vaan lähti taas omat ajatukset juoksemaan...

   Poista
 2. Itse tiedän yhden ikäiseni naisen, jolla on nyt kolme lasta. Lasten isän kanssa hän on ollut yhdessä vain hetkittäin, vain sen verran että on ehtinyt kuitenkin tuleen aina yhä uudestaan paksuksi. Lasten isä on työtön ja tämä tuttuni itse elää Kelan ja oman isänsä rahoilla. Mitään aikomustakaan ei ole palata työelämään, vaan keplotella muiden rahoilla eteenpäin. Facebookissa aina kiroaa lapsiaan. Miksi hän on niitä saanut kun me ei. Me olemme olleet jo 9 vuotta yhdessä, 2 naimisissa, on oma talo ja autot, molemmilla yliopisto/korkeakoulu paperit ja työt. Vai onko se syy juurikin siinä. Pitäisikö olla yhteiskunnan elätti ja äö nolla, että lapsia siunaantuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tänään itelläkin olla äo nolla, kun puski sen verran kirjoitusvirheitä. :D

   En tosin tarkoita, että kenenkään täytyisi olla täydellinen, mutta mielestäni lapset ansaitsevat rakastavat vanhemmat ja mahdollisimman vakaan kodin.

   Teistä tulisi loistavat vanhemmat. Pidän peukkuja pienen ihmeen puolesta. :)

   Poista
  2. Kiitos! :) Tämä maailma vaan toimii jotenkin niin väärin... :( Itsekin tiedän yhden melko samanlaisen tapauksen, mitä nyt muija on saanut ensimmäisen lapsen 14-vuotiaana ja nyt 18-vuotiaana on jo 3 lapsen äiti. Kaikilla sama isä, jonka kanssa ei ole ollut virallisesti yhdessä sitten pariin vuoteen. Kummasti vaan on kolmonenkin saatu alulle erossa... Ja just eilen mun mies kertoi kuinka oli nähnyt heidän puistossa yksi päivä, eikä tämä äiti pistä tikkua ristiin vaikka lapset riehuu, kiroaa, tönii muita lapsia tai esim. heittelee heitä päin hiekkaa tms. Huoh... :/

   Poista