perjantai 13. syyskuuta 2013

Kotona taas

Noniin. Lääkärissä käyty.

Oli eri lääkäri kuin viimeksi, mutta oikein mukava oli tämäkin. Mut siis ultrattiin hetimmiten, ilman sen suurempia puheita. Samat vanhat löydökset oli vasemmalla puolella edelleen. Varmuutta siihen, että ovatko ne munasarjassa vai -johtimessa, ei ole. Mutta siellä kuitenkin.

Lääkäri piti todennäköisempänä, että löydökset ovat kystia. Kuitenkaan nestekertymää ei voida sulkea pois. Vasemmalla puolen löytyi myös kolme (jos oikein laskin) kystaa, joista yksi vaikutti endometrioosikystalta. Loput neljä näyttivät sellaisilta kystilta (Dermoidikysta), mitkä eivät poistu itsestään vaan vaativat leikkauksen. Ja tietenkin myös tuo epäilty endokysta vaatiin leikkauksen.

Joten... Minulle varattiin aika laparoskopiaan. Aika on todella pian: 26.9! Eli vajaan kahden viikon päästä. Minulle saatiin järjestetyä heti myös leikkaushaastattelu, ei tarvitse sitten sen takia uudestaan ajella. Laparoskopian yhteydessä tehdään myös aukiolotutkimus.
 
 
Vaikka nestekertymä vaikuttaa nyt melko epätodennäköiseltä eli sen puolesta saisin toisen johtimen pitää, lääkäri sanoi että koska kuitenkin kystat joudutaan leikkaamaan, ei ole varmuutta paljonko munanjohtimesta jää toimenpiteen jälkeen jäljelle. Sen näkee sitten...

Otin asian yllättävän hyvin. Olin kuitenkin todella varma, että laparoskopia on edessä ja nämä ovat sellaisia asioita, jotka vaan eivät ole minun päätettävissä tai hallittavissa.

Saimme myös jo seuraavan poliajan lokakuulle. Silloin sitten suunnitellaan tulevaa.

Tulipa tuossa jo soitettua osastollekin, kun hoksasin että mullahan on suurella todennäköisuudellä menkat juuri leikkauksen aikaan. Mutta se ei kuulemma haittaa. Onneksi! Toivottavasti kuukupin kanssa pääsen sitten suht' helpolla...
 
Toivon vain että kaiken tämän jälkeen, saisimme viimein oman lapsen.
 

10 kommenttia:

 1. Hyvä, että sait leikkausajan noin nopsaa! Toivotaan, että asiat lähtee sitten rullaamaan :) Ainakin varmasti antaa paljon voimaa ja uskoa tulevaan tuo leikkaus :) <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten hyvä että pääset pian leikkaukseen,mä lähetän hurjasti tsemppejä ! :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Kiva että asiat etenee nuon nopeasti! <3

  VastaaPoista
 4. Toivotan oikein paljon onnea! <3

  VastaaPoista
 5. Todella ikävää, että löydökset olivat siellä edelleen. Upea juttu kuitenkin, että sait ajan laproskopiaan noin nopsaan. Toivottavasti se olisi nyt se ratkaiseva juttu tässä asiassa ja sen jälkeen asiat lähtisivät rullaamaan helpolla ja teillä olisi pian ne kaksi viivaa tikussa. Vaatiiko tuo laproskopia jonkinlaisen toipumisajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laproskopiasta tulee aina viikon sairasloma. Mutta kiitti sulle! <3

   Poista