sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ei se kovin kauaa kestänyt

Edellisessä postauksessa pohdin, kauanko tuo onnelinen fiilis kestää. No eipä se kovin kauaa, sillä tänään olen viimeistään alkanut pohtia tulevaa tiistaita ja kunnolla(?) alkavia tutkimuksia. Ja niin kuin ei tuo tutkimusten alku jo riittäisi minun mielialaani laskemaan, niin kappas kun ottaa tietyt sukulaiset päähän! Siis jos "valitan" väsymystäni, niin heti luullaan että olen raskaana! Seuraavaksi varmaan jo minun pukeutumistani aletaan seuraamaan!? Miehelleni yksi sukulainen oli jotain vihjaillut, että lapset kannattaa hankkia (ja kyllä, hankkia) nuorena. Mies oli onneksi tokaissut että "sulle nyt ei kuulu v*ttuakaan, koska me lapsia hankitaan" tai jotain vastaavaa. Siis mitä ihmettä jos saan kysyä?? Eikö ihmisillä ole mitään tapoja...

Vaikka The Baby Making Diary -blogissa olikin ihan hirmu hyvät ohjeet ja neuvot ensikäynnille, googletin neuroottisena vielä vähän.

"Perustutkimuksissa selvitetään molempien yleinen terveydentila, aiemmat sairaudet, leikkaukset ja sairaalahoidot sekä käytössä olevat lääkkeet. Keskustelu elintavoista, ravitsemuksesta, tupakoinnista, sekä alkoholin ja muiden päihteiden käytöstä on tärkeää. Samoin selvitetään puberteetin aikainen kehitys, kuukautiskierto, muihin umpirauhas- eli endokriinisiin ja pitkäaikaisiin sairauksiin viittaavat oireet. Myös sukutiedot selvitetään. Lapsettomuuden keston selvittämiseksi kysytään mm. ehkäisyn lopettamisen ajankohtaa, kuinka kauan raskautta on yritetty ja mahdollisista ongelmista sukupuolielämässä." (http://www.parempaaelamaa.fi/lapsettomuuden-hoito/lapsettomuustutkimukset)

Luoja että mua hermostuttaa! Flunssakin tuli kyläilemään...

2 kommenttia:

  1. Kyllä se siitä! Askel eteenpäin, sehän on hyvä :) Lupaan, että käynnin jälkeen olo helpottuu tietyllä tavalla. Asia ei ole enää pelkästään teidän päänvaivanne. Ainakin itselläni se vei osan paineista.

    VastaaPoista