perjantai 7. syyskuuta 2012

Laadukkaat lastenvaatteet?

Kuinka järkevää on maksaa useita kymppejä laadukkaista vauvojenvaatteista kun ne menevät kuitenkin muutamassa kuukaudessa pieniksi? Onhan se tärkeää, että vaatteet ovat kestäviä ja hyvää materiaalia, näin saa myös rahoilleen vastinetta. Mutta ehtiikö sitä "vastinetta" tulla parin kuukauden aikana?
 
En ole (vielä?) mikään vauvan/lastenvaate-expertti, mutta muutamiin hyviin ja (ainakin mukamas) laadukkaisiin merkkeihin olen törmännyt. Joko ihan henkilökohtaisesti tai muiden blogien kautta. Olenkin jo aikaisemmin kirjoittanut kuinka aion hankkia uudesta Me&I -mallistosta pöllöbodyn varastoon (Houkutus), joten se merkki on minulle hyvinkin tuttu jo muutaman vuoden ajalta.
 
http://www.meandi.se/fi/tuotteet/91/122401.aspx

http://www.meandi.se/fi/tuotteet/91/122405.aspx
Muut laatu-merkit ovatkin minulle sitten vähän vieraampia, mutta Polarn O. Pyret (PO.P) on yksi merkki mihin olen törmännyt ja siihen myös tykästynyt.http://www.polarnopyret.fi/tuote/vastasyntyneen-haalari/60074309/

http://www.polarnopyret.fi/tuote/vastasyntyneen-body/60163696/
http://www.polarnopyret.fi/tuote/vastasyntyneen-lappuhaalari/60143176/

Varsinkin nuo vastasyntyneiden vaatteet on PO.P:llä tosi ihania! Harmi vaan, että taas siinä herää kysymys, kannattaako ostaa niin pienelle?
 
Toki myös vähän isompien vauvojen vaatteet on siellä kivoja, kuten nämä 6kk-2v tarkoitetut:
 

http://www.polarnopyret.fi/tuote/huppari/60078003/

http://www.polarnopyret.fi/tuote/paita/60133399/

Ja vielä on yksi merkki, Höö, minkä mallistossa olen ihastunut varsinkin tähän yhteen mekkoon:
 
http://www.miniq.fi/p/hoo-design-mekko-liina-rusetilla.html
 
Niin... En ehkä tiedä vielä omaa kantaani, ostammeko jo vastasyntyneelle merkkivaatteita vaiko vasta vähän vanhemmalle. Varmaksi osaan sanoa, että kirpparit kierrän varmasti läpi, mutta en aio kantaa sieltä kotiin mitään H&M:n 5 euron (uutena) bodya. Ne ostan mielummin uutena liikkestä, koska laatu niissä ei ole kovin kummoista. Enkä halua kasvattaa lasta uskomaan, että vain merkkivaatteet ovat niitä "oikeita". Itsellenikin kun ostan niitä vaatteita mitkä miellyttää silmää, merkistä viis. :)
 
Mites teillä? Oletteko edes ajatelleet asiaa?

3 kommenttia:

 1. Mä varmaan ostelen ihan kirpparitavaraa ja alennushyllystä henkka maukalta vaatteita niin ku itellenikin :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoitinkin tuohon aikaisempaan vastausta Anonyyminä. Meillä tosiaan tyttö 3kk. Nuo pop vaatteet on tosi hyviä, mutta on ne hirveän kalliita verrattuina muihin merkkeihin. Hyvää niissä on että se laatu ihan oikeasti tuntuu käytössä tosi hyvälle ja hihat ja lahkeet on käännettävät, joten käyttöikä pitenee. Noin yleensä meillä on tuo koko 62 mennyt ihan hukkaan, melkein kaikki jo pieniä kaikissa merkeissä vaikka typy vasta 61,7cm pitkä, niin käytössä on 68. Mutta nuo polarnin housut 57 vielä menee. Mutta pointtina ajattelin että tässä kolmen kuukauden aikana ollaan käytetty 50, 56, 52 ja 68 vaatteita että on sitten oman harkinnan varassa että onko sen arvoista että ostaa yhtään mitään kallista :) /Reetu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Hyvä tietää ihan kokemuksia.

   Poista