tiistai 2. lokakuuta 2012

Endometrioosipelko :(

Olen varsinainen idiootti! Palstalla tulin maininneeksi ihan toisessa asiayhteydessä, että kuukautiseni kestävät nykyään vain n. vuorokauden ja sen jälkeen vain tiputellen. Sittenhän yksi siellä sitä ihmetteli ja johan minäkin tajusin, että hei, ei se muuten ole ihan normaalia!

Siinä sitten palstalaisten avustuksella päädyin googlettamaan tuota endometrioosia ja kappas kun ainakin 5 yleistä oiretta sopii minulle! Menin aluksi ihan paniikkiin, vieläkin pieni paniikki päällä... Tiedän että ei saisi vielä antaa itselleen tuomiota (niin tuo minun mieskin sanoi), mutta hitto kun...

Nyt en sitten tiedä, odotanko vielä 10 päivää ja otan asian puheeksi miehen tulosten yhteydessä vai soitanko jo aikaisemmin epäilyksistäni?

"Hoitonetin käyttäjien yleisimmät endometrioosissa kokemat oireet ovat olleet alavatsakipu naisella, ulostamiskipu, kivulias yhdyntä, hedelmättömyys, runsaat kuukautiset, epäsäännölliset kuukautiset sekä niukat kuukautiset."

"Jos endometrioosi todetaan jo nuorena, voi se vaikuttaa tuleviin raskauksiin kehittyessään ja kasvaessaan. Tällöin lasten hankkiminen nuorempana tulee harkittavaksi." Mitä tästäkin sitten pitäisi ajatella...

"Endometrioosin syntyä ei voi estää, mutta sen oireita ja kasvua voi ehkäistä käyttämällä ehkäisypillereitä." Tämä voisi selittää sen, miksi minulle on tullut nyt viime aikoina näitä oireita.

"Gynekologisessa sisätutkimuksessa tavallisin löydös on kipu ja arkuus kohdun takapinnalla, mutta gynekologinen tutkimus voi olla täysin normaali lievässä taudissa." Tästä taas voisi päätellä, että jos minulla nyt olisi endometrioosi, niin se olisi lievä.

En oikein tiedä mitä ajatella. Onko lukijoissani ketään endometrioosi-diagnoosin saaneita? Jotain kokemuksia, oireita ym olisi nyt saatava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti