torstai 27. helmikuuta 2014

Uusi yritys viikon päästä ja vähän ajatuksia sikiötutkimuksista

Tänään menin neuvolaan verikokeita varten. Kun terveydenhoitaja kyseli vointiani, kerroin sitten samalla että kävimmekin kaksi kertaa varhaisultrassa ja selvisi ettei Täplä vastaakaan ihan viikkoja ja laskettu aikakin siirtyi. Terveyden hoitaja sitten nopeasti laski ja totesi ettei niitä verikokeita sitten vielä voidakaan ottaa, on liian aikaista. Eli uusi käynti ensi viikolla.

Sainpa kuitenkin varattua jo ajan ultraan, se onkin tasan kuukauden päästä. Saimme ensimmäisellä käynnillä tietoa sikiötutkimuksista ja aloimme pohtimaan haluammeko osallistua kromosomipoikkeavuus riskin tutkimuksiin. Tulimme nopeasti siihen tulokseen, että osallistumme tutkimuksiin, mutta vain sen takia että tulokset jäävät tilastoihin ja niistä voi olla joskus jotain hyötyä. Itse tuloksella ei ole mitään väliä. Ellei sitten jotain todella vakavaa ilmene jo tässä vaiheessa, mutta pelkkä kohonnut riskisuhde ei aiheuta meidän kohdalla mitään toimenpiteitä.

Kuva

Rintojen kipu on helpottanut tässä parin viimeisen päivän aikana. Ovat ne edelleen arat, mutta pystyn esim. nukkumaan mahallani taas. Hieman tuo kummastuttaa, mutta kaipa sekin ihan normaalia voi olla. Pahoinvointi pysyy aika hyvin kurissa, kunhan syön tai "napsin" jotain tarpeeksi usein päivän aikana. Aamu on vaikein, saa melkein juosta leipälaatikolle tekemään aamupalaa. Mahassa nippailee, vihlailee ja jomottelee samaan tapaan kuin tässä viime aikoina muutenkin.

Noh, tulipa nyt jo kerrottua vähän omia ajatuksia sikiötutkimuksista vaikka se ei alunperin ollutkaan tarkoituksena. :D

17 kommenttia:

 1. Mihin suuntaan nuo viikot sinulla muuttuivat? Oletko nyt siis 8+1?

  Olen samaa mieltä, että ehdottomasti osallistun sikiötutkimuksiin. Antaahan se tärkeää tietoa meille ja juuri tilastotietona muille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt on 8+1 ja jos laskisi sieltä edellisistä kuukautisista niin olisi jo 9+1.

   Poista
 2. Oon nyt rv19, mulla ei ole rinnat kipuilleet koko raskausaikana yhtään mitenkään ja silti raskaus edennyt normaalisti ja vaavi voi hyvin! :) Eli todellakaan rintojen arkuus ei automaattisesti ole normaalin raskauden merkki tai vastaavasti aristamattomuus merkki siitä, että joku olisi huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Tuo melko yllättävä kivun loppuminen vain hämää. :) Mutta uskon silti kaiken olevan ihan normaalisti.

   Poista
  2. Mä oon myös rv19 ja mulla oli rinnat todella arat alussa ja helpotti kyllä muutaman viikon päästä :)

   Poista
 3. Mulla on kanssa tuo rintojen kipuilu aaltoillut aika paljon riippuen päivästä. Joskus pelkkä t-paita päällä tuntuu inhottavalta, joskus ne taas ei ole lähestulkoon lainkaan arat. Eli jos muita oireita on kuten ennenkin, en olisi huolissani. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla myös rinnat olleet melkoiset arat jo nyt vaikka vasta seitsemäs raskausviikko meneillään...
  Sikiötutkimuksiin myös me olemme aina osallistuneet ja niin aioimme osallistua myös tällä kerralla kunhan niin pitkälle päästään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aivan. :) Eiköhän me molemmat sinne saakka päästä. ;)

   Poista
 5. En ole vielä kopeutunut onnittelemaan plussaamisesta, vaikka blogiasi olen jo pitkään seurannutkin. Suuren suuret onnittelut, ihanaa! <3 Mulla oli kans raskaana ollessa pahoinvointia, tiheimmillään piti syödä puolen tunnin välein, ihan vaikka mandariini tai porkkana mutta jotain pientä kuitenkin. Että napostelu tuli kyllä tutuksi jos ei halunnut vessanpönttöä halailla :D Itse koin hyvänä ottaa jotain pientä syömistä sängyn viereen niin sai syötyä jotain heti aamulla herättyä ennen kuin edes nousee sängystä. Tai ihan vaikka pillimehukin riitti jos ei tehnyt mitään syömistä mieli. Mutta jotain oli saatava ennen kuin nousee ylös, muuten piti rynnätä jääkaapille vessanpöntön kautta. Oi niitä aikoja! Ja nyt tuolla pinnasängyssä tuhisee 5kk ikäinen pikkuinen, kamala miten nopeasti se aika menee! Kyllähän kaikki aina sanoo, että pitää nauttia, koska se on ohi niin nopeasti. En enää edes muista, miltä tuntui olla raskaana ja kun pikkuinen potkuttelee vatsanahkaa. Eikä siitä todellakaan ole kauaa! Mutta nyt eksyin aiheesta. Piti vielä sanoa että itsekin huolestuin joka kerta, jos joku päivä ei ollutkaan oireita. Ei sitä oikein osaa olla huolehtimattakaan. Niin inhottavaa kuin pahoinvointi olikin, se toimi kuitenkin samalla myös mielen rauhoittajana - niin kauan kuin on paha olo, kaikki on varmaankin ihan hyvin :) Ihanaa odotusaikaa!

  VastaaPoista
 6. Suuret onnittelut tulevasta vauvasta! :) Ja ei kannata huolestua jos välillä tuntuu että jotku oireet häviää, mulla oli vaan hetken rintojen kipuilua ja sen jälkeen sitä ei ilmestynytkään enää koko raskausaikana. Pahoinvointikin hävisi yhdessä välissä mutta tuli sitten takaisin myöhemmin. Nyt tuolla pinnasängyssä nukkuu pieni 4,5kk vanha ilopilleri tyttö <3 Muista levätä mahdollisimman paljon ja syödä pieniä annoksia usein ;)
  -MR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja kiitos myös hyvistä vinkeistä. :)

   Poista
 7. Niinkuin Brenna jo sanoikin, kannattaa pitää yöpöydällä jotain pientä. Mulla oli kuppi jossa oli kauramuroja, siitä mutustin pari suullista muroja ennen kuin nousin ylös, muuten oli pakko juosta saman tien vessaan. Ja nuo oireet tosiaan menee miten sattuu, välillä voi olla täysin oireettomia päiviä mutta parin päivän päästä ne tulee taas takaisin. Rintojen arkuus loppuu jossain vaiheessa, mulla se on ollut kummallakin kerralla eka raskausoire ja se on myös hävinnyt ensimmäisenä. Ja onnea vauvasta=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kauramurot onkin hyvä idea! Kiitos, kiitos! :)

   Poista
 8. Mäkin huolestuin kun tissikipu katosi, kävin hysteerisenä ylim ultrassakin. Kaikki oli kuitenkin ok! -emilia, rv 9+5

  VastaaPoista