maanantai 11. helmikuuta 2013

ACO Raskaus

ACO:lta on tullut uusi vitamiini-perhe, josta löytyy myös Raskaus-vitamiini. Pakkohan sitä oli heti mennä vertailemaan!


Itsehän olen syönyt koko yrityksen ajan Minisunin Mama -vitamiineja lähinnä foolihapon ja magnesiumin takia. Magnesiumia tarvitsen pillerimuodossa ihan jo "normaalistikin", lihakseni kramppaavat muuten jatkuvasti. Siksi minulle on tärkeää että syömässäni vitamiinivalmisteessa on tarpeeksi sitä.


Minisunissa magnesiumia on 150mg, ACOssa 120mg. Mutta koska ero on niin pieni, en usko sen vaikuttavan.

Foolihappoa Minisunissa on 400 µg, ACOssa taasen 500 µg. Tässä mielessä ACO olisi parempi.

Jo pelkkä silmäily osoittaa, että ACOssa on useampia vitamiineja ja kivennäisaineita. Lista on paljon pidempi verrattuna Minisuniin.

Mutta hmm... ACOssa on 800 µg A-vitamiinia, jota taas Minisunissa ei ole lainkaan. Kuitenkin syön melko monipuolisesti, joten saan A-vitamiinia varmasti jonkun verran jo ravinnostani. Nyt ihmetyttääkin miksi A-vitamiinia on pistetty noin paljon Raskaus-valmisteeseen? Raskausaikanahan liiallinen A-vitamiinin saanti voi aiheuttaa sikiövaurioita! Eikös ihan yleinen suositus ole, että raskausaikana A-vitamiinivalmisteelle ei ole tarvetta?

Kaiken lisäksi, ACO on tehnyt vuorokausiannostuksen niin että pitää syödä kaksi tablettia, kun taas Minisunissa riittää yksi. Eli nopeasti laskettuna ACO maksaa vuorokaudessa 29 senttiä ja Minisun 15 senttiä. (Hinnat: Apteekkituotteet.fi)

Näiden "todisteiden" vallitessa, taidan pitäytyä edelleen hyväksi todetussa Minisun Mama:ssa. :)

1 kommentti: