keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Äitiyspakkaukselle uusi nimi?

Jahas, jahas. Peruspalvaluministeri Maria Guzenina-Richardson lupasi eilen suorassa tv-lähetyksessa ajaa äitiyspakkauksen nimenvaihtoa. Hänen mielestään nimen tulisi olla perhepakkaus.

Studiossa esitettiin käsiäänestys-osiossa kysymys: onko perinteinen äitiyspakkaus vanhentunut nimi ja pitäisikö nimi vaihtaa? Lähes kaikki studiossa olleet nostivat kätensä nimen vaihdon puolesta.

Ex-ministeri Eeva Kuuskoski-Vikatmaan mielestä pakkauksen nimen tulisi olla isän ja äidin pakkaus. Hänen mielestään isät eivät usko pakkauksen olevan myös heille, jos sen nimi olisi vanhempainpakkaus. Tätä en ymmärrä? Eikö isät muka tajua olevansa lapsen vanhempia? Hmm...

Noh, mitäs mieltä olette? Onko vanha nimi hyvä vai pitäisikö se muuttaa?
Isän ja äidin pakkaus?
Perhepakkaus?
Vanhempainpakkaus?
Vai jotain muuta?

Minun mielestä nimeä ei ole kovin tarpeellista muuttaa, mutta jos se muutettaisiin, kannattaisin uudeksi nimeksi vanhempainpakkausta.


Minä bongasin uutisen Iltalehden sivuilta.

7 kommenttia:

 1. Naaah...se nyt on ihan sama mikä sen pakkauksen nimi on! :D Eikö tosiaan ihmisillä oo muita ongelmia ratkottavana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ilmeisesti ei? Jotenkin tulee itselle vaan mieleen, että miksi hyvää muuttamaan?

   Poista
 2. Tulipa mullakin ekana mieleen että eikö ole enää oikeita ongelmia kun tuollaiseen pitää puuttua. Ei se pakkaus siitä mihinkään muutu vaikka nimi olisi mikä eikä se nimen muuttaminen saisi takuulla isiä tuntemaan niitä potkareita yhtään enempää omikseen.

  VastaaPoista
 3. Mua on vituttanu toi ÄITIYSpakkaus-nimi jo vuosia, ja olisin hyvinkin tyytyväinen nimen vaihtuessa vaikkapa vanhempainpakkaukseksi. Isän ja äidin pakkaus on mielestäni aivan yhtä huono vaihtoehto kuin äitiyspakkauskin, sillä onhan olemassa esimerkiksi kahden äidin tai vain yhden vanhemman lapsiperheitä. Kauheeta syrjintää isejä kohtaan tämä nykyinen käytäntö. :'(

  VastaaPoista
 4. Katsoin itsekin kyseisen ohjelman eilen! En ollut tätä asiaa aikaisemmin edes tullut ajatelleeksi, mutta voishan se toisaalta olla nykyaikaisempaa muuttaa sen paketin nimi, perhepakkauksen tai vanhempainpakkauksen kannalla olisin itse! Mutta ihan tosiasiahan se toisaalta on että ei sen pakkauksen nimen muuttaminen saa niitä isejä sinne kotiin sen enempää jäämään.

  VastaaPoista
 5. Ei niin väliä muuttuuko nimi, mutta aina olisi ihan kiva, että myös isät voisivat tuntea pakkauksen omakseen. Tietysti pakkaukseen pitäisi laittaa jotain mikä liittyisi pikkuisen enemmän myös iseihin.

  Ja onhan siellä pakkauksessa nyt jo niitä isienkin juttuja, kuten kondomit ja liukuvoide. Ja voihan isejäkin kiinnostaa kestovaipat ym :). Joten silleen olis mukavaa, että pakkaus olis kummankin vanhemman yhteinen eikä pelkästään äidin.

  Kannatan eniten nimeä perhepakkaus, koska perhettähän siinä ollaan. Vanhempiakin toki, vanhempainpakkauskin on ihan hyvä nimi.

  VastaaPoista
 6. Kondomit ja liukuvoide isien juttuja? Luulin, että niitä käytetään tarvittaessa yhdessä äidin kanssa. Toki voihan se iskä leikkiä niillä itekseenkin :)

  T. Isi

  VastaaPoista