lauantai 22. helmikuuta 2014

Väsymystä, epäuskoisuutta ja odotusblogeja

Väsymys saapui "vihdoin" tännekin suunnalle. Siinä siis suurin syy miksi en ole kirjoitellut hetkeen. Vaikka minulla on fyysisesti kevyt työ, olen töiden jälkeen ja muutenkin iltaisin aivan loppu! Haluaisin vain olla ja katsoa telkkaria, mutta on tätä kämppääkin välillä siivottava, pyykkiä pestävä ja kaikkea muutakin. Kuten eräs teevee-hahmoki sanoisi: "kun ei se yhteiskunta pyöri niin, että kaikki vaan istuisivat ja katsoivat telkkaria". Hehe.

Kuva

Väsymyksen lisäksi olen pohtinut tätä raskautta yleensä. Kun en tahdo edelleenkään käsittää että nyt on jo hyvin todennäköistä, että meille oikeasti tulisi syksyllä lapsi. Meitä olisikin kolme. Tulisi se pieni ihme, joka vaatii 100%:n huomion. En vain käsitä sitä... Tätä odotettiin niin kauan ja nyt en edes tahdo uskoa tätä todeksi!

Juu, onhan minulla oireita jotka selkeästi vain voimistuvat viikko viikolta. On pahoinvointia, rintojen arkuutta, turvotusta niin mahassa kuin rinnoissakin, vähän jo mielialojen vaihteluakin. Mutta jostain syystä tajuan olevan raskaana, mutta en tajua mitä siitä seuraa tai edes sitä että sisälläni oikeasti kasvaa joku. Tuntuu tyhmältä että ainoa hetki kun olen itkenyt, on se kun tein raskaustestin. En herkistynyt edes silloin kun näimme alkion sykkeen, silloin olin vain helpottunut ja iloinen että se löytyi.

Kuva

Olen selannut jo muutamia odotusblogeja, mutta jostain syystä en pysty tai osaa niitä vielä lukea. Olen muutenkin aika nirso seuraamieni blogien suhteen ja edelleen seuraan vain niitä tuttuja ja turvallisia "vanhoja" blogeja (joista valitettavan moni on vielä yritysvaiheessa). Unohtamatta tietenkään miten raskasta ja turhauttavaa uusien blogien etsiminen on! Olisi varmasti järkevää ja hyödyllistäkin alkaa pikkuhiljaa seuraamaan joitakin odotusblogeja. Minulla on kuitenkin yksi tärkeä kriteeri, se että pystyn jollain tavalla samaistumaan kirjoittajaan. Muuten blogin lukeminen on vain "lukemista". On hienoa kun pystyy elämään samassa hengessä kirjoittajan kanssa.

Joten nyt annan teille rakkaat lukijat mahdollisuuden: Mainosta! Linkitä hyvän odotusblogin osoite. On se sitten omasi, kaverisi tai mikä vain, kunhan se on hyvä. Käyn kaikki läpi ja ne mistä pidän, siirrän lukulistalleni.

17 kommenttia:

 1. Epäuskoisuutta on liikkeellä myös täällä :) Tosin nyt on alkanut niin kova pahoinvointi, että alan pikku hiljaa tajuamaan että kyllä sitä raskaana ollaan. Ajatus siitä, että meitä olisi lokakuussa kolme on ihan käsittämätöntä!

  Olen itsekin yrittänyt löytää hyviä odotusblogeja, mutta tuntuu että niitä on vaikea löytää. Osaan parhaiten samaistua blogeihin, jotka ovat muuttuneet yritys/lapsettomuusblogeista odotuksen puolelle. Blogit joissa plussa on tullut tuosta vaan heti, tuntuvat kovin vierailta itselleni... Jään tarkkailemaan mitä kivoja blogeja löydät listallesi ja ehkä saan omaan lukulistaanikin muutaman uuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva sinänsä tietää etten ole ainut ajatusteni kanssa. :)

   Poista
 2. http://haikaranjalanjaljilla.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 3. ^ ylläoleva on ainakin hyvin selkeä ja kaikinpuolin hyvä blogi.

  VastaaPoista
 4. Korinnan paksuna-blogi on mun mielestä ollut kivaa luettavaa, vaikken itse enää raskaana olekaan! Tosin siellä mennään jo jollain 30 viikolla, eli pitkään sekään ei odotusblogi ole :)

  VastaaPoista
 5. http://tuplastitaikaa.blogspot.fi Siinä on mun blogi. Oon seurannu sun blogia jo pitkän aikaa, koska meilläki oli ongelmia raskaaksi tulemisessa. Olen tosi onnellinen sun puolesta, ku vihdoin onnistuit! :)

  VastaaPoista
 6. Itse olen seuraillut ainakin näitä, saattavat kyllä olla jo sinun blogilistalla:

  http://toivojotain.blogspot.fi/

  http://emminkainen.blogspot.fi/

  http://varpajaisiaodotellessa.blogspot.fi/

  http://jakunvihdoinkohtaamme.blogspot.fi/

  http://silmunen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. http://odotantaas.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 8. Täytyisi kai perustaa blogi, kun tausta on niin samanlainen ja samoilla viikoilla mennään:)
  Olin ar-ultraassa 6+1 ja 8+1, np-ultra jännittää silti hirveesti!! Käääk. -emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, hieno juttu! :) Tsempit np-ultraan, toivottavasti me saatais siihen aika varattua torstaina. :)


   Ja kiitos KAIKILLE linkkivinkeistä! <3 Edelleen saa pistää.

   Poista
 9. Löysin sun blogin netinsyövereistä kun haeskselin odotusblogeja. Ihana blogi! Itsellä laskettuaika 7.10 ja raskauden lähtökohta samanlainen kuin sulla, joten odotan innolla päivityksiä raskautesi etenemisestä. Itse myös etsin hyviä odotusblogeja joten en voi suositella muita kuin omaasi joka ei hirveästi sua auta :D Kuulumisia odotellen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kiitos sulle! Ja paljon onnea raskaudesta! :)

   Poista
 10. Hei Hiirelästä!

  Olen lukenut sun blogia varmaan tuolta alkuajoista asti, mutta lienenkö ikinä uskaltanut kommentoida mitään? Tykkään kuitenkin teksteistäsi :) Yhteistä meillä siis on endometrioosi ja lapsettomuustausta, eroa se että mulla on menossa jo toinen (IVF-alkuinen) raskaus, laskettu aika kesäkuun alussa.

  Kuitenkin, tervetuloa kurkkaamaan blogiini (http://hiirela.blogspot.fi/) myös, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin sun nimimerkki vaikuttaisi jotenkin tutulta, eli olet sinä saattanut jotain joskus kommentoida. ;) Käynpä kurkkaamassa blogiasi.

   Poista
 11. Mun blogissa on toisen vauvan odotusta ja kaikkea sitä mitä meidän arkeen kuuluu. Jäin juuri miettimään että en ole oikeastaan paljoo vauvan neuvola juttuja sinne rustannut kun jostain syystä me nähdään neuvola tätiä 7 viikon välein, joka itseasiassa pistää niin kiukuksi kun ei tiedä miten kaikki on sujunut vauvalla ja minulla.. runsaiden supistusten vuoksi myös urheilu lopetettu, mutta kun kukaan ei tutki. jennikarajamies@gmail.com on blogini osoite tervetuloa vierailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpä kurkkaamassa! :) Onpas teillä pitkät välit tosiaan neuvolakäynneillä... Meilläkin niitä lääkärikäyntejä on karsittu säästösyistä, mutta silti käydään vähintään neljän viikon välein edes terveydenhoitajalla.

   Poista
 12. Mun ihan tuore odotusblogi löytyy täältä: http://uskoaunelmaan.blogspot.fi/
  Raskaus on ihan alussa, joten jännityksellä odotellaan pysyykö pikkuinen masussa loppuun asti :)

  VastaaPoista