perjantai 23. toukokuuta 2014

Vatsakipu ja sukupuoli

Olin keskiviikkona iltavuorossa ja meinasin taas pyörtyä. Tällä kertaa tajusin lähteä takahuoneeseen istumaan ja yllätyksekseni kukaan työkavereista ei tainnut edes huomata että katosin 15 minuutiksi johonkin. Lähellä pyörtymistä käytiin, mutta koska pääsin istumaan ajoissa meni olo sitten jonkin ajan jälkeen ohi ja pystyin palaamaan töihin. Hieman se kyllä pisti miettimään... Myös viime viikolla yhtenä työpäivänä tuli kesken kaiken todella heikko olo, silloinkin pääsin istumaan ja olo alkoi hetimmiten mennä parempaan.

Keskiviikkona huomasin että samoihin aikoihin tuon heikotuksen kanssa minun vatsaa alkoi sattua. En tiedä onko niillä mitään yhteyttä, mutta pistinpä nyt tälläisenkin asian ylös. Mutta siitä vatsakivusta: sellaista on ollut minulla aina silloin tällöin koko raskauden ajan, sellaista pientä kipuilua mikä kestää jonkin aikaa. Olen pistänyt sen aina vaan kohdun kasvamiseen liittyviin kipuihin tai muihin vastaaviin. Nyt se oli kuitenkin melko voimakasta, voimakkaampaa kuin ennen ja meni todella aaltomaisesti eli katosi aina hetkeksi ja pian tuli taas uudestaan. Kipu oli aika kohdistettua ja ihan tuossa navan yläpuoella. Pahimmillaan oli tosi tuskaista ja vaikea keskittyä töihin. Pääsin kotiin yhdeksän aikaan ja kun sänkyyn pääsin n. klo kymmeneltä, kipu vain tuntui pahenevan. Meni edelleen aaltomaisesti, mutta oli hetkittäin todella voimakasta kipua. Nukuin yön pienissä pätkissä, aina kun kipu hellitti. Yhden aikaan otin 1g:n Panadolin, mutta en usko sen juurikaan auttaneen, en ainakaan nukkunut yhtään sen paremmin. Kipu loppui vihdoin klo. 5:30 ja mies nousi töihin klo. 6, jolloin myös minä päätin nousta sängystä. Yön unisaldo jäi ehkä kolmeen tuntiin. Jee!

Kuva

Hiukan tuota kipua pelästyin, mutta koska Täplä liikkui kivusta huolimatta ja kipu oli melko samanlaista kuin ennenkin, yritin ainakin uskotella itselleni että sen on pakko olla normaalia. Tietenkin myös seuraavan päivän lääkärikäynti helpotti oloa, tiesin että pääsen heti kysymään ja kertomaan kivusta. Lääkäri sitten tarkisti varoiksi kohdunsuun, sanoi että joillain supistukset voivat tuntua napakipuna. Kohdunsuulla oli kaikki kuitenkin oikein hyvin, joten lääkäri epäili kivun olleen tosiaankin vain kohdun kasvua. Tällä kertaa se vain sattui olemaan noin voimakasta. Lääkäri sanoi myös, että mikäli kipua tulee vielä saan ihan soittamalla häneltä sairaslomaa pari päivää. Mutta ainakin nyt pari päivää on mennyt ilman kipuja.

Tiedän että vielä viime viikolla sanoin ajatelleeni että tuo masussa oleva asukki saattaisi olla tyttö, mutta kerroin myös ettei minulla mitään erityistä oloa ole sukupuolen suhteen. En tiedä mitä tuolle minun gallupille on tapahtunut, viimeksi kun katsoin niin äänet taisivat jakautua 55% tytölle ja 45% pojalle, mutta nyt jostain syystä kaikki äänet ovat hävinneet! Joka tapauksessa, siinä kun keskiviikkoyönä pyörin sängyssä vatsakipuni kanssa ja kun uskoin että se kipu tosiaan olisi kohdun kasvamista, ajattelin pariinkin otteeseen jotain tyyliin "voi mitä tuo jätkä pistää minut kestämään?". Ihan siis ilman mitään sen suurempaa ajatusta ja sitten ihmettelin että mikä jätkä? :D Jostain se vain tuli. Aika mielenkiintoista.

Mutta tästä onkin hyvä siirtyä siihen mitä monet jo varmasti odottavat! Hyvät naiset (ja herrat?), Täplän sukupuoli on selvillä eikä siinä ollut mitään epäselvyyttä. Pikkumiestä odotetaan kotiin saapuvaksi! <3

Kuva

14 kommenttia:

 1. Onnea pikkuprinssistä :) Mullakin oli blogista nollaantunut anonyymien lukijoiden klikkauskohta.. Mistä lie johtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näköjään se on mullakin nollaantunut, en tajunnut katsoa.

   Poista
 2. Itselläni oli raskausaikana kova vatsakipu navan kohdalla. Se kipuili silloin tällöin mutta vain alkuraskaudessa. Pariin kertaan se kipu kuitenkin säikäytti minut oikein perusteellisesti. Vasta kun olin aivan viimeisilläni jossakin lääkärin tarkastuksessa, lääkäri ohimennen kysyi olenko tietoinen, että minulla on napatyrä ja kertoi, että se oli todennäköisesti sen napakivunkin aiheuttaja vaikka kipuilu vaiheessa napa ei ollut vielä edes pullistunut yhtään ulospäin. Ja paljon onnea vielä poikauutisista. Oma poikani siis täytti tänään 4 kuukautta ja tässä iski melkein taas vauvakuume kun kuvittelin suloista pientä poikaasi. :)
  T: Hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, no pidetäänpä tuo napatyrä mielessä! Kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Voi niin me äidit tiedetään !! ;) on se jännä kyllä. Onnea ! Pienen pojan äitinä voin sanoa, että ukkelin kanssa on lystikästä ! Ainoa harmi on, ettei poikavauvoille tehdä yhtä söpöjä tai edes yhtä paljon vaatteita kuin tytöille, hmh !
  Toivottavasti myös vatsakivut helpottavat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kyllä meidän melkein kolmevuotias kummipoikakin on aikamoinen tapaus, niin loistava poitsu. :) Pojan äiti totesikin hieman pilke silmäkulmassa että "toivottavasti teidän pojasta tulee yhtä 'rauhallinen' kuin tuosta kummipojastanne". :D

   Poista
 4. Ihanaa, onnea poikalupauksesta :) Ja toivottavasti kipuilu ei palaisi!

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että ultrassa kaikki oli hyvin. Onnittelut poikalupauksesta. :)

  VastaaPoista
 6. Piti tulla sanomaan samaa kun JNN edellä :) Ja onnea poikalupauksesta <3

  VastaaPoista