lauantai 31. toukokuuta 2014

Diagnoosi ja kysymyshaaste

Eilen kirjoitin olevani sairaslomalla, kävin tosiaan hakemassa sairauslomatodistuksen neuvolasta vasta eilen ja hieman yllätyin kun näin diagnoosin. dg: O47.0 Ennen 37. raskausviikon loppua ilmenevät synnytykseen liittymättömät supistukset.

Eli ilmeisesti lääkäri nyt pitääkin tuota kipuani todennäköisemmin supistuksina kuin kohdun kasvuna?

Eipä siinä sinänsä mitään, mutta kipu tuli taas eilen... Ja sitten vähän pelästyin. Pitkään harkitsin ja kysyin parin kaverin sekä äitini mielipiteen, päädyin sitten menemään päivystykseen vielä melko myöhään illalla. Eipä siitä käynnistä juurikaan viisastunut, lääkäri sanoi että kipu voi olla joko supistuksia tai sitten kohdun kasvua. Eli ei mitään uutta. Hän kuitenkin käski minun vielä huilata, joten sairauslomaa jatkettiin ensi viikkoon.

Taidan kuitenkin olla maanantaina yhteydessä neuvolaan ja kysäisen halauvatko he nähdä minua tämän asian tiimoilta tms.

Kuva

Mutta se siitä, nyt Pamskulta (Einon valtakunnassa) saamani kysymyshaasteen kimppuun:

Tarkoitus on vastata viiteen minulle annettuun kysymukseen, sen jälkeen haastaa viisi bloggaajaa ja keksiä heille uudet kysymykset.

1. Mikä on paras lahja, minkä olet ikinä antanut? Kuka sai lahjan?

Hmm... Ehkäpä biljardimaila minkä annoin miehelle.

2. Paras koskaan saamasi neuvo? Keneltä neuvon sait?

 Nyt ei vaan tule mitään mieleen... :/

3. Mikä on parasta, mitä elämässäsi on tapahtunut?

Tapasin mieheni, siitä onki sitten seurannut kaikkea mukavaa. ;)

4. Rohkein tekosi?

Ööö... Hirveän vaikeita kysymyksiä! :D Enpä tiedä, en ole ilmeisesti mitään kovin rohkeaa tehnyt kun mitään ei tule mieleen...

5. Lempilelusi lapsena?

Brion Mäyräkoira! (Tämä)


Nämä kysymykset lähtevät seuraaville:

1. Kasvatatko jotain syötävää kasvia? Mitä ja miksi?
2. Kevät vai kesä?
3. Lempi tv-ohjelmasi?
4. Pidätkö viineistä? Mikä on suosikkisi?
5. Käytätkö sosiaalistamediaa? Mitä?

Ja kysymykset lähtee tänne:


Olkaapa hyvät! :)

10 kommenttia:

 1. Todennäköisesti olet saanut tuon diagnoosin siksi, että saisit palkkaa myös sairausloman ajalta. Jotkut raskauteen liittyvät komplikaatiot on sellaisia, että työnantajan ei tarvitse maksaa palkkaa vaikka ois ihan lääkärin kirjoittama saikkulappu, ja silloin tulot merkittävästi huononee. Luultavasti lääkäri laitto ton hyväksytyn syyn ihan vaan sun parhaaksi, vaikkei seoikea diagnoosi olisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voihan se olla, yksi syy minkä vuoksi pitää soittaa neuvolaan päin. Mutta koska lääkäri sanoi rakenneultrassa että ne voi olla supistuksiakin, niin siksi en "uskalla" tuon diagnoosin todenmukaisuutta pois laskuista sulkea.

   Poista
 2. Jos kohtu tuntuu kovalta kivun aikana niin on todennäköisesti supistelua, jos kohtu on pehmeä ja kimmoisa niin tuskin supistaa. Olin supistelun takia tokan raskauden lopun saikulla, kaikenmaailman labrakokeissa piti rampata ja löytyihän sieltä syykin, bakteerivaginoosi. Raskauden aikana varsin yleinen. Mun piti kyllä käydä noissa labroissa ennen kuin saikkua annettiin. Silloin itsekseni hieman ihmettelin sitä kuinka jotkut sanovat että raskauden aikana saa saikkua sormia napauttamalla kun vetoaa supisteluun tai väsymykseen. Taitaa olla lääkäristä kiinni, ramppasin pari viikkoa lääkärillä ja labroissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kovuudesta kun en ole ihan varma... Eilen oli kaupassa käydessä sellainen olo että ihan kuin vatsa olisi vähän kovempi, mutta en asiaan sitten sen enempää perehtynyt. Eilen päivystyksessä jotain verikokeita ja virtsakoe multa otettiinkin, mutta ne oli vain jotain normaaleja. Lääkäristä kyllä varmasti riippuu nuo kaikki kokeet ja sairaslomat!

   Poista
  2. Kyllä ne supparit jossain määrin yleensä alkaa siinä puolenvälin hujakoilla mutta kipuahan niihin ei sais liittyä. Multa otettiin kaksi eri virtsanäytettä, verikoe ja lisäks pumpulitupolla kohdunkaulalta joku näyte. Oli kiva kokemus kun kukaan ei ollut etukäteen kertonut millainen testi on kyseessä eikä sitä varten edes saanut käydä alapesulla...

   Poista
  3. Voi kun kiva... :/ Minulta otettiin tuolla päivystyksessä jotain verikokeita ja virtsakoe, mutta en tiedä mitä ne oli. Ne oli kuitenkin kaikki ihan normaaleja.

   Poista
 3. Ikävää, jos supistukset vaivaa. :( Toivottavasti pääset lääkärille kontrolliin, että voidaan tsekata kohdunkaulan tilanne, vaikka supistukset eivät kaikilla siihen vaikutakaan. Entä onko sulla ollut selkäkipuja? Mä teen istumatyötä ja tänään alaselkä on kipuillut koko aamun enemmän vasemmalta puolelta. Viikkoja mulla on vasta 14+4, joten vähän olen ihmeissäni, voiko selkäkivut alkaa jo nyt. Koskaan aiemmin istumatyö ei ole aiheuttanut alaselkäkipua, vaan mulla kipeytyy aina niskat ja hartiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, no kohdunkaula mulla tarkistettiin rakenneultrassa kun silloin oli ensimmäisen kerran ollut kovia kipuja. Eilen soittelin terveydenhoitajalle ja edelleen hän vain käski ottaa yhteyttä mikäli kivut jatkuu. Mullahan selkä alkoi vaivata jo joskus 9+ ja 13+ olin sen vuoksi jo sairaslomalla muutaman viikkoa. Sitten vaihdoin työtä ja selkä alkoi helpottaa, mutta nyt se on alkanut taas vähän vaivaamaan... Minullakaan istumatyössä ei ennen ole ollut mitään ongelmaa. Toivottavasti vielä pärjäät sen kivun kanssa!

   Poista
  2. Jotenkin muistelinkin, että sullakin oli näitä selkäongelmia, mutta en onnistunut löytämään niistä juttua. Kävin sitten eilen vähän jaloittelemassa ja korjasin työtuolin asentoa, niin kipu helpotti. Toivottavasti pysyisikin nyt poissa, koska toiveena olisi jaksaa mahdollisimman pitkään töissä.

   Poista
  3. Jep. Minä sain myös tosi helposti fysioterapiaan lähetteen, mitä en sitten tarvinnutkaan (ainakaan sillä hetkellä) eli kannattaa sitä sitten hetimmiten pyytää jos tuntuu tarvitsevan! :)

   Poista