torstai 24. huhtikuuta 2014

Lehdet

Olen joskus aikoja sitten, siis joskus yrityksen alkuvaiheessa tilannut vauva-lehdestä näytenumeron, mutta siihen jää minun oma kosketus vauva- ja perhelehtiin. Toki niitä on tullut kaverin luona lueskeltua, viime aikoina enemmänkin. Kaverini on muutamia vanhempia lehtiä myös antanut minulle mukaan kotilukemiseksi. Vielä viikko sitten ajattelin ettei minun tarvitse itselle mitään lehteä edes tilata, sillä kaverilleni tulee niin Vauva, kuin Kakspluskin. Mutta eikös kaveri sitten sanonut että aikoo perua Vauva-lehden tilauksen, heillä kun tuo vauva-aika alkaa olla enää muisto vain.

Vauva-lehti on minun vähäisellä kokemuksella ehdoton suosikkini, joten sen tilaamista nyt harkitsen. Googlettelin sitten myös muita mahdollisia lehtiä.


"Vauva elää lukijansa kanssa odotuksen kuukaudet, valmistaa hyvään synnytykseen ja tukee perhettä uudessa elämäntilanteessa. Vauvaperheen runsas tietolehti odotuksesta ensi vuosiin."


"Hyvähkö äitiys ja rento vanhemmuus. Kasvattajan askelmerkit ja mielenmaisema. Lapsiperheen tavarataivas ja toimiva kotinäyttämö. Perhe-elämän ilot ja surut, haasteet ja huippuhetket: Erilaiset elämäntyylit ja selviytymismallit."

Pidän myös Kaksplussasta, mutta jotenkin koen tällä hetkellä Vauva-lehden sopivammaksi valinnaksi meidän postilaatikkoon.


"Vanhemmuuteen, kasvatukseen ja rentoon perhe-elämään keskityttävä lehti antaa apua ja tietoa lastenkasvattajille, auttaa vanhempia jaksamaan ja tarjoaa vertaistukea. Meidän Perhe on ajassa mukana, tuntee suomalaiset lapsiperheet ja tietää, mitkä aiheet lapsiperheitä puhuttavat ja kiinnostavat."

Varmasti kiva lehti sitten joskus muutaman vuoden päästä.


Uusia tuttavuuksia Googlen maailmasta:


"Lehti kertoo kasvatuksesta, vanhemmuudesta ja kaiken perustana toimivasta parisuhteesta kristillisessä hengessä."

Enpä tiedä, mutta tuon kristillisyys ainakin pelästyttää minut sen verran, ettei tämä lehti tunnu omalta.


"9 kuukautta on suomalainen odotusaikaa, raskautta ja synnytystä sekä vauva-aikaa käsittelevä aikakauslehti. Sen artikkelit kattavat odotusajan ruokavalinnat ja reseptit. Mitä sekä äiti että vauva tarvitsevat?"

Tämä vain neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, ei ole saanut mitenkään hirmu hyvää palautetta ainakaan netin keskustelupalstoilla, joten siinä mielessä jättäisin tämänkin tilaamatta.

Kuva

Oletko tilannut jonkun lehden itselle vai suositko kenties irtonumeroita?
Mitä lehteä suosittelisit minulle nyt odotusaikaan?

16 kommenttia:

 1. Mulle on vauva lehti tullu reilun vuoden. Odotusaikana ja vauvan synnyttyä se oli ihan huippu. Nyt vauvani on jo 9kk ja tuntuu, että nyt tilaaminen on turhaa kun oma vauva on jo iso. Mutta suosittelen vauva-lehteä! :)

  VastaaPoista
 2. Joskus kun annettiin vauvalle lupa tulla, niin tilasin Vauva-lehden muutamaksi kuukaudeksi. Nyt kun vauva viimein ilmoitti tulostaan, niin olen ostanut yhden Vauva-lehden irtonumeron ja tilannut näytenumeron Kaksplussasta. Molemmat vaikutti kivoilta lehdiltä. Olen vähän harkinnut Vauva-lehden tilaamista nt-ultran jälkeen (19.5.) t. Hydra 9+1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Tuo Kaksplus on myös kiva lehti, mutta siellä on vaan vähemmän (tai harmemmin) odotusjuttuja ym kuin mitä Vauvassa. (Hienosit edistyy sullakin raskaus! <3)

   Poista
 3. mies tilasi miulle lahjaksi vauva-lehden heti kun raskaustesti näytti plussaa ;)
  olin aiemmin lainaillut ystävältä kyseistä lehtee ja tilannu ilmaisnumeroita just noista vauva- ja kaksplussasta!
  vauva-lehden tilaukseni oli jo päättymässä mielestäni enkä kuittia tarkemmin tutkinut enkä muistanut sitä lopettaa kun olikin kestotilaus niin jatkuikin automaattisesti toisen vuoden. tässä perheessä luetaan siis vauvalehteä jatkossakin! mies oli kyllä jo tilaamassa tuota lehteä muutenkin miulle uudelleen kun olin puhunut että niin paljon siitä tykkään.
  ajattelin kyllä sitten tuon lehtivuoden jälkeen vaihtaa tuohon meidän perhe-lehteen ;)D

  VastaaPoista
 4. Itse aion varmaan perua KaksPlussan, kun jotenkin olen kyllästynyt vauvalehtiin, vaikka nyt olisi ajankohtaista lukea :D

  VastaaPoista
 5. Tykkään kummastakin sekä Vauvasta että Kaksplussasta. Tuota 9 kuukautta-lehteä luin muutaman numeron odotusaikana, mielestäni myös ihan kelpo lehti. Itse olen tilannut nyt tuota Vauva-lehteä, koska siellä on ihan kivat tilaajalahjat. Ekalla kerralla tilaus puoli vuotta ja lahjaksi kantoliina. Sitten uudelleen puoli vuotta ja lahjana korvakuumemittari. Kaksplussaa oon ostanut vaan irtonumeroina, koska niiden tilaajalahjat on aina jotain vauvoihin ja lapsiin liittymätöntä (!) Jos joku haluaa tilata sulle Vauva-lehden lahjaksi, niin ne lahjatilauksien lahjat on yleensä aika kivoja, mutta en tiedä onko ne nyt voimassa, koska en löytänyt sulle tähän linkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Vielä hetki sitten oli niitä "kaveritilauksen" arvokkaampia lahjoja Vauva-lehdelle, mutta näköjään täällä hetkellä ei ole (http://sanoma.magazine.fi/lahjatilaus/). Mutta siellä ei silloin ollut mitään mitä olisin halunnut ja eihän se lehden tilaus mitenkään erityisen edullinen ollut, siinä tietty ideana se lahja ei edullisuus.

   Poista
 6. Tuli mieleen kun pari postausta aikaisemmin sanoit, että olet saanut kommenttia blogin hiljaisuudesta. Mua lukijana ei sikseen haittaa, että postaustahti tai pituus on eri, mutta kun sisältö on vaan muuttunut. On tyhjäpostauksia ilman ihmeempää asiaa (Kuten tämä lehdet, aiemmin Nimiasiaa, työnhakua) tms. Aikaisemmin kirjoitit jotenkin sydämestäsi; tunteistasi ja "oikeasta asioista". Nimenomaan kun tunnepuoli on jäänyt täysin pois, blogi on menettänyt hohtonsa. En tiedä, aikansa kutakin, joten ei siinä mitään. Kukin kuitenkin blogaa niinkuin haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aih... Nämä asiat kuitenkin mietityttävät minua ihan aidosti, joten outoa jos sinusta tuntuu että ne olisi ns. tekemällä tehtyjä tekstejä. Tunnetta... Se puoli taisi saada kolauksen siinä postauksessa, jossa kirjoitin lapsen yökyläilyn tuomista ajatuksistani ja sain paljon todella asiattomia kommentteja. Mutta kuten kirjoitin, aiheita on paljon työn alla... En sitten tiedä tuleeko niistäkään enää se tunne tarpeeksi esiin, mutta sille en sitten voi mitään. :/ Kiitos kuitenkin kommentistasi!

   Poista
 7. Olen tilannut/lukenut kaikkia paitsi 2alinta ja vauva lehti on kyllä ehdottomasti noista paras.

  VastaaPoista
 8. Tilasin Vauva-lehden maaliskuussa, sillä se vaikutti kertovan eniten odotuksesta ja vauvoista, kun taas Kaksplussan miellän enemmän isompien lasten vanhemmille suunnatuksi. Olen ollut näin muutaman numeron jälkeen tosi tyytyväinen. Kaksplussassa näytti nyt olevan tarjouksessa Odotusnumero, ehkä käyn vielä ostamassa sen tai lukemassa kirjastossa.

  Johanna 17+1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Se Kaksplussan Odotusnumero oli ihan hyvä! Kannattaa lukea. :) (Luin kaverin luona.)

   Poista