torstai 17. huhtikuuta 2014

Saikkua

Tässä olen jo noin viikon verran ollut selkää hoitamassa sairaslomalla ja vielä pari viikkoa edessä. Tällä viikolla pääsin sentään työterveyslääkärille käymään ja sain jotain neuvojakin. Alaselän kudokset on kuitenkin nyt aika kovilla ja koska minulla ei mitään kummoisiakaan selkälihaksia ole, oireilee selkä siksi jo nyt.

Kuva

Liikaa ei saisi olla paikoillaan, pitäisi istua hyvässä ryhdissä, kuten myös seistä. Lääkäri sanoi että jos liikkuessa sattuu, se ei haittaa, mutta jos paikoillaan ollessani sattuu, niin se on huonompi juttu. Eli ymmärrettävästi en pysty tekemään istumatyötäni tällä hetkellä.

Iskiashermokin ilmeisesti siellä hetkittäin pikkuisen vihoittelee, joten sekin saattaa ottaa myöhemmin enemmän nokkiinsa. Se jää kuitenkin nähtäväksi!

Kuva

8 kommenttia:

 1. Mulla on vähän samoja ongelmia. Yliliikkuvat nivelet ovat olleet riesana teini-iästä lähtien ja alaselkä on erityisen herkkä kipeytymään. Pahoinvoinnin takia olen makaillut aika paljon ja se kyllä tuntuu... Neuvolassa oli puhetta, että tarvittaessa pääsen fysioterapeutin kanssa juttelemaan mitä selän kanssa kannattaisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin muuten yliliikkuvat nivelet (myös teini-iästä saakka vaivannut)! Mutta selän kanssa ei oikeastaan mitään ongelmaa ole ikinä ennen ollut. No ensi viikolla onneksi neuvola, niin saan juteltua sielläkin paremmin tästä.

   Poista
  2. Winnie, mulla aikoinaan fysioterapeutti keksi, että alaselkäkivut johtuivat liian kireistä takareisilihaksista. Kuulemma pätee jopa 70%:iin meistä. Niitä kun lähdin venyttelemään, lähtivät kivutkin. Ovat olleet pitkään poissa, mutta nyt taas viime aikoina palanneet. Aloin venyttelemään jalkoja hampaiden harjauksen ohessa: nostan toisen jalan suorana vessanpöntön päälle ja taivutan selkää suorana eteenpäin. (voin kertoa ettei tartte oikein edes taivuttaa kun jo sattuu) Jo parin päivän jälkeen kivut alkoivat taas helpottamaan. Koita ihmeessä jos toimisi sullekin!

   Poista
  3. Mulla ei kyllä lihakset jumita ja venytellessä venyn joka suuntaan kuin purukumi :) Mulla kivut johtuu siitä, että lantio ja si-nivel ovat löysät, mikä puolestaan johtaa virheasentoihin. Omt-fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti jumppailen ja yritän vahvistaa alaselän lihaksia ja vatsalihaksia. Lisäksi selvisi, että kävelyasentoni oli ihan väärä ja joku vuosi takaperin jouduin opettelemaan oikean kävelytyylin mikä ei ollut helppoa! Mutta saman tien loppuivat lonkka-, polvi- ja nilkkasäryt. Vähän kyllä jännittää miten selän käy kun pallomaha alkaa kasvaa.

   Poista
  4. Ok. :) Et pääse siis ihan niin helpolla... Tsemppiä siis treenaukseen!

   Poista
  5. Ihan hyvä huomio tuo takareisien kireys myös! En vain usko että omalla kohdallani olisi siitä kyse... :/

   Poista
 2. Treenaa nyt niin paljon kuin voit, kotona ja salilla! Vatsa- sekä selkälihaksia, joka päivä! Mulla oli hyvät lihakset mutta kipeytyi silti. Lapsen synnyttyä kivut pahenee (imetys, nostelu) ja sitten ootki pulassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis kyllä... Väsymys (ja laiskuus) vaan tahtoo tuhota aina hyvät treenit. Mutta pakko se on vaan yrittää!

   Poista