perjantai 4. huhtikuuta 2014

Työnhaku raskaana

Olen ollut nykyisessä työssäni nyt n. kaksi kuukautta ja päivä päivältä olen vain varmempi ettei tämä ole lainkaan minun juttuni. Liian pitkän työmatkan sekä surkean palkan lisäksi, kaipaan ihmiskontakteja ja vaihtelevuutta. Olen suoraan sanottuna aivan kypsä, olen ollut oikeastaan jo melkein kuukauden.
 
Kuva
 
Mutta pelko estää minua hakemasta muita töitä. Tai esti, en ole ihan varma. Hetki sitten pistin yhden työhakemuksen menemään kesätyöhön. Olen ehkä tyhmä ja uhkarohkeakin, mutta en tiedä mitä kaikkea minun pitäisi kestää? Olisin paljon onnellisempi jos saisin työn edes omasta kaupungista ja kesätyö menisi äitiysloman kannalta ajoituksineen ihan nappiin. Kouluni mahdollistaisi myös harjoittelupaikan hakemisen, jota myös harkitsen vakavasti.
 
Niin. Voi olla turhaa haaveilla uudesta työstä, kuka nyt raskaana olevan haluaisi palkata? Mutta minun on pakko yrittää. En vain jaksa olla tässä nykyisessäkään.
Kuva
 
Ja ei, en ole mitenkään erityisen nirso. Tein minä koko viime vuodenkin määräaikaisena työtä, mikä ei nyt ihan ollut minun juttu, mutta pidin siitä silti ja siinäkin työmatka oli melko pitkä. Palaisin sinne takaisin koska vain!
 
Tänään tuli jokin maaginen seinä vastaan...

15 kommenttia:

 1. Mä oon nyt pyöritellyt näitä samoja juttuja päässäni. Kävin haastattelussa kesätyöhön ja kun haastattelija kysyi suunnitelmistani syksyn varalle (töiden mahdollisen jatkumisen takia) tuntui tosi ikävältä pitää raskaus salassa... Pitäisikö tästä kertoa jos työsopimusta ryhdytään tekemään? Lisäksi työ sisältäisi paljon 12h työpäiviä ja mietin, että jaksaako sellaista raskaana. Muuten työ olisi aivan täydellinen ja työkokemus plussaa tulevaisuutta varten. Äh, miten hankalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on tosiaan vaikeita asioita... :/ Varsinkin tuo kun ei haluaisi valehdella tai salata raskautta, mutta omaa persettä ajatellen se on ehkä järkevämpää niin.

   Poista
 2. Mullakin on nyt ollut edessä harjoittelupaikan ja kesätöiden hakeminen. Yhteen paikkaan jouduin jo hakemuksessa kertomaan raskaudesta, kun siinä kysyttiin painavien tavaroiden nostelusta. Muista hakemistani paikoista en ole niin huolissani, sillä ne olisivat toimistotyötä tietokoneella, johon raskaus ei vaikuttaisi mitenkään. Unelmapaikkka ja vielä omalta alalta olisi kaukana toisessa kaupungissa ja hain sinne, mutta en yhtään tiedä mitä tekisin, jos pääsisinkin sinne harjoitteluun. Silloin pitäisi jättää mies ja koira kolmeksi kuukaudeksi ja muuttaa ihan vieraaseen paikkaan...

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, tuollainen kolmen kuukauden muutoskin olisi tosi iso juttu tässä vaiheessa!

   Poista
 3. Neilikka Alexandra5. huhtikuuta 2014 klo 9.48

  Mä sain töitä kovan hakemisen jälkeen ollessani 5. kuulla raskaana. Työ on keikkaluontoista tuuraamista, mutta mulle aivan erinomainen vaihtoehto joustavuutensa takia. Ei ole siis mitenkään kaukaa haettua, että saisit kesätöitä raskaudesta huolimatta! :)

  VastaaPoista
 4. Yrittäjänä voin sanoa ihan suoraan, että en palkkaisi raskaana olevaa, valitettavasti. Ei siinä ole mitään järkeä, jos ei tunne ihmistä entuudestaan ja tiedä sen olevan hyvä työntekijä. Jos raskaus salattaisiiin hakuvaiheessa ja saisin tietää sen esim. kuukauden työskentelyn jälkeen, jäisi tosi paskanmaku suuhun. Se olis vähän kuin huijaamista. Vie aika paljon resursseja ensin etsiä työntekijä, kouluttaa se, ja sitten yhtäkkiä etsiä sen tilalle toinen, ja kouluttaa se.

  Jokainen tietenkin ajattelee omaa parastaan, niin minäkin. Tottakai työn saanti on tärkeää. Mutta mieluummin palkkaisin sellaisen, joka on palaamassa äitiyslomalta oletettavasti energiaa ja intoa täynnä.

  Kesätyö onkin tietenkin asia erikseen! Toivottavasti löydät niitä. Anteeksi kärkäs kommentti, mutta tämä on minun mielipiteeni. Ehkä joku ei-lapseton yrittäjä voisi olla suvaitsevaisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on ihan pakko sanoa tähän,vähän asian vierestä mutta äitiysloma ei ole "loma" ja sieltä harvemmin palataan ainakaan energiaa täynnä,intoa ehkä kun kaipuu vaipparallista "oikeisiin" töihin on kova.

   Poista
  2. Juu ei mitään, varmasti yrittäjänä (ja myös yrittäjäkoulutuksen käyneenä) ajattelisin samoin! :) Sitä tosiaan mietinkin, että raskauden salaus tuntuisi itsestäkin tosi väärältä, mutta mahtaako sitä edes harjoittelupaikkaa saada jos heti on avoin... Ehkä menen tilanteen mukaan.

   Poista
 5. Itse vaihdoin juuri työpaikkaa. Tänään ensimmäistä päivää. Työsopimus äitiysloman alkuun asti vaikka pomo ei vielä edes tiedä että olen raskaana. Alusta asti kerroin haluavani vain kesätöitä ja että syksyksi olen muissa hommissa. Rohkeasti vain työnhakuun ja muistat että raskaudesta ei ole pakko kertoa kuin vasta 2kk ennen äitiysloman alkua. :)

  VastaaPoista
 6. Minä sain juuri kesätöitä ja olen kyllä tosi huojentunut, vaikka työ onkin toisella paikkakunnalla ja joudun sen vuoksi asumaan viikot vanhempieni luona. Kyse on kuitenkin vaan kolmen kuukauden kesätyöstä, joten sen kestää kyllä, vaikka miehestä erossa oleminen onkin ikävää. Toi on huono homma, että työsi on niin syvältä. Kesätöiden hakeminen on kuitenkin ihan hyvä juttu. En näe syytä sille, miksei joku sinua palkkaisi, kun tietää kuitenkin, että ei tarvitse sitten maksella mitään äiiysrahoja. Lisäksi voit olla mahdollisissa työhaastatteluissa raskaudesta ihan hiljaa, joten sen ei pitäisi vaikuttaa sun työmahdollisuuksiin. Raskaus tietysti sulkee pois pidemmät määräaikaisuudet, mutta voit aina yrittää myös toistaiseksi voimassa olevia duuneja, jos vaikka tärppäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, onnea kesätöistä! :) Lähinnä noiden kesätöiden ja harjoittelujen varaan olenkin tässä oman kesäni laskenut.

   Poista
 7. Hoitoalalla määräaikaisesta ei pysty edes irtisanoutumaan (TES). En pääse kamalasta työpaikasta irti vielä muutamaan kuukauteen, vaikka haluaisinkin. Onnea sinulle työnhakuun, älä jää junnaamaan ikävään paikkaan. Näet työkavereita sentään melkein enemmän kuin rakkaimpiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä tilanne sulla... :( Toivottavasti kuukaudet menisi nopeasti ja pääsisit pois. Kiitos kommentistasi!

   Poista