torstai 10. huhtikuuta 2014

"Olen raskaana" -olo

Tänään siirryttiin raskausviikolle 15 ja aloin pohtimaan, että joko minulla kuuluisi olla sellainen "olen raskaana" -olo? Nimittäin sellaista ei ole.

Muutamia oireita kyllä löytyy edelleen, selkäkipu sekä rintojen ja erityisesti nännien arkuus nyt päällimäisenä. Mutta nyt havahduin siihen, että raskaus on jo aika pitkällä. En tiedä kuuluuko tuollaista oloa edes tulla, mutta jotenkin olen aina ajatellut että tässä vaiheessa sellainen jo "pitäisi" olla. Mutta eihän tässä vielä mikään mahakaan kasva.

Kuva

Äitini on jo ihan seko. Hän kysyi tänään yht' äkkiä, että jokos minulla meni se neljästoista viikko. Kun sanoin että kyllä, tänään lähti viidestoista käyntiin, äiti totesi "joo, niin siellä jossain laskurissa sanottiinkin". Selvisi että hän käy aina vähän väliä vau.fi:n raskauslaskurissa katsomassa lasketun ajan avulla raskauden tilanteen. Lisäksi hän kysyi: "tiesitkö että siellä on olemassa sellaisia keskusteluja, mitkä on ryhmitelty lasketun ajan perusteella?". Hän oli kuulemma joku päivä "eksynyt" niitäkin lukemaan. :D

Kyllä, äitini. Se nainen, jonka reaktiota raskausuutisen suhteen pelkäsin!

22 kommenttia:

 1. Itse plussasin viikko sitten ja menen suurin piirtein viikolla 7. Pelottaa jo äitin hysteerisyys kun se saa tietää, se on muutenkin sellainen hössöttäjä, että paranee kertoa vasta mahdollisimman myöhään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. :D Itse en tosiaan osannut odottaa tälläistä äidiltäni. ;) Ja onnittelut sinulle! :)

   Poista
 2. Jo 15!! Käääk tää aika menee siivillä! Mä plussasin hiukan ennen sua, nyt vk23. Aloin tuntee potkuja tossa rv16-17 ja mies tunsi kädellään 18+2.. ootappa vaan ku sä kohta tunnet sä oot niiiiiiin raskaana oloissa :))) ihanas odotusta <3 T Suski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tässä jo melko malttamattomana odottelen. ;) <3 Kiitos sulle ja samoin mahtavat odotukset teille! :)

   Poista
 3. Äitit ♥ oma kyseli eilen, josko vintillä olevat vauvanvaatteet jätettäisi kuitenkin odottamaan, eikä pistettäis kiertoon...siellä ne nyt odottaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihana äiti. :) Kylläpä sulla onkin jo kivasti viikkoja kasassa. Tuntuu siltä, että itse ei pääse viikoissa yhtään eteenpäin ja ne ei koskaan vaihdu kaksinumeroisiksi. Tänään rv 7+2 meillä on jännittävä päivä. Varhaisultra edessä. Se aikaistui muutamalla päivällä, kun mulla on ollut verisiä vuotoja. Toivottavasti kaikki olisi kuitenkin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Toivotaan parasta, paljon tsemppiä! <3 Tuo aika tuntuu kulkevan nopeammin nyt kun olen päässyt näihin kaksinumeroisiin viikkoihin. :)

   Poista
 5. Joo, siis toi raskaana-olo riippuu ihan omasta kunnosta ja mahan kasvusta. Nyt, kun itse olen 18. viikolla, kohdun jo tuntee ihan selkeästi ja mahakin on kasvanut jo jonkin verran, joten alkaa olla juuri sellainen "raskas" olo. Samalla myös selkä ja iskias on alkanut oirehtia, joten raskaudesta on tullut entistä tuntuvampaa. Eli kyllä se raskaus sinullakin kohta alkaa tuntua ja silloin se on myös helpompi käsittää henkisesti, kun on fyysisiä oireita siitä todistamassa.

  VastaaPoista
 6. Itse oikein odotan kans tuota tunnetta että on raskaana. Viikkoja takana nyt 12, mutta ei tunnu, että olisi raskaana. Oireita on enää hiukan jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samat odottelut sinulla kuin minullakin. ;) Kaipa tämä tästä!

   Poista
 7. Haha! :D Kyllä teitä kaikki läheiset miettii. Tunnustan itsekin välillä käyväni tsekkailemassa vau.fi:n raskauslaskuria. :'D ♥

  VastaaPoista
 8. Mullakin on vk 15 menossa.Eikö sun maha oo yhtään kasvanut?Mulla on aika paljonki viikkoihin nähden.Mun napakin on ihan outo verrattuna entiseen..näyttää että se kohta pongahtaa ulospäin :D outoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun turvotus on laskenut, niin mitään kovin suurta kasvua en havaitse. Vähän kyllä, mutta ei mitään sellaista, että voisi suoraan ajatella että olen raskaana.

   Poista