torstai 8. elokuuta 2013

Ei tän pitänyt olla näin vaikeeta

Lääkäristä kotiuduttu, melkein miljoonaan paikkaan saa kirjoittaa uudestaan ja uudestaan (no okei, aika pikälti copy-pastea) miten meni. Monet odottaa uutisia, kuten varmasti moni lukijanikin. No paremminkin olisi voinut mennä!
Lääkäri oli todella yllättynyt, oikeastaan tyrmistynyt, ettei mulle olla tehty aukkaria. Hän sanoi, että koska jo vuoden takaisissa paperessa (eli niissä, millä meidät lähetettiin meidän paikalliselle naistentautienpolille) luki että on tutkittu melko laajasti, joten hän oletti että se sisältää aukkarin. Mutta ei. Kerroin että paikallinen naistentautien lääkäri oli meille sanonut, että sitten vasta kun kaksi vuotta tulee täyteen niin tehdään se. Noh tämä lääkäri alkoi heti pudistella päätään ja sanoi "kyllä nuoret ihmiset pitää tutkia heti vuoden jälkeen". Aukkari olisi tehty nyt mikäli minä olisin syönyt särkylääkettä etukäteen, mutta koska en ollut, niin sitä ei tehty. Voisi olla huonolla tuurilla liian kivulias toimenpide.

Endoa ei voida edelleenkään sulkea pois, eikä kyllä vahvistaakaan. Siihen on mahdollisuus.

Lääkäri kysyi että onko meillä mukana miehen sperma-analyysin tulokset, sanoin että ei ole koska ei olla saatu niitä kirjallisena. No tätäkin lääkäri ihmetteli! Sanoi että kyllä miehen aina kuuluisi saada tulokset ihan "mustaa valkosella". Mieshän sai tulokset puhelimitse "normaalit ovat" ja sama juttu lukee meidän papereissa. Eli lääkäri totesi vähän harmistuneena: "kai me sitten luotetaan että ne normaalit on, kun tässä niin lukee".

Ikävin juttu. Sisätutkimuksessa vasen puoli aristi ja on ennenkin aristanut. Samoin kun kohdun takaseinämä vähäsen (siellä epäillään sitä endoa). Sitten kun ultrattiin niin vasemmassa munanjohtimessa oli jotain häikkää, pari outoa paukamaa. Vaihtoehtoja on kaksi:
a) siellä on vain kaksi ihan vierekkäin olevaa kystaa jotka ovat ihan vaarattomia ja katoavat aina itsestään tai
b) munanjohtimen päässä olevat rimpsut (eli fimbriat) ovat kaartuneet sisään päin sykkeröön ja keränneet sinne nestettä.
B-tapauksessa munanjohdinta ei saada enää auki, vaan tuo on pysyvä tila. Kaiken lisäksi b-tapaus tulee vielä haittaamaan toimivan munanjohtimen toimintaa, joten tästä syystä vasen munanjohdin poistettaisiin. Ja jos nyt oikein ymmärsin, tiedossa olisi suoraan koeputkihedelmöitys.

Minulla on kontrolliaika 13.9. jolloin katsotaan onko ne paukamat hävinnet. Jos ovat, kyseessä on kystat ja kaikki on hyvin. Jos ei, minulle varataan hetimmiten laparoskopia ja katsotaan mikä on munanjohdinten tilanne.

Lääkäri oli ihana, kannustava ja selitti hirmu hyvin kaiken! Uskoisin että jopa mies tajusi kaiken. ;) Aivan erilainen kuin edellinen lääkärimme.
Viisi pitkää viikkoa jonka aikana toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

8 kommenttia:

 1. Olipa tosi hyvä, että pääsitte nyt vihdoin ensikäynnille, kun vähän hassusti asiat hoidettu teidän omalla kotipaikkakunnalla.

  Saanenko kysyä oliko teillä lääkärinä Outi? Hän on aivan huippu, olen käynyt hänen yksityisvastaanotollaan keväällä, mutta polilla minulla oli eri lääkäri.

  Sulla loppuu varmaan Clomien syönti nyt tähän vai?

  VastaaPoista
 2. Tulipas ajattelematon kommentti minulta. Suuret myötätunnot sinulle noista vasemman puolen löydöksistä. Toivottavasti ne olisivat 'vain' kystia. Tuo odottaminen on pahinta, ajat on niin pitkiä näissä asioissa.

  Kovasti voimia sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään, kiitos! Juu Outi oli meillä lääkärinä, olen kuullut muiltakin todella hyvää palautetta hänestä. Clomien syönnistä ei ollut mitään puhetta, joten kaipa ainakin vielä ensi kierron syön niitä... Hmm. Pitäisi ehkä tarkistaa.

   Poista
  2. Olin melkeinpä täysin varma luettuani postauksesi, että Outin suusta on nuo lausahdukset. Hän on sellainen jämäkkä ja selittää asiat perin pohjin. Kuuntelee potilasta ja ottaa asian, kuin asian oikein asiakseen.

   Asiat varmasti etenevät teillä hyvään suuntaan tämän syksyn aikana.

   Poista
 3. Voi ei, isot pahoittelut huonoista uutisista! Toivottavasti kyseessä olisi vain kystat. Mulla on oikealla yksi kystarakkula, joka vähän väliä aktivoituu. Voimia seuraavaan pitkään viiteen viikkoon.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että joku muukin ajattelee, että ei tän pitäny olla näin vaikeeta. Jokaisella omat vaikeutensa ja ongelmansa, toivottavasti teillä tuo vasemman puolen asia edes selviäisi. Odottaminen todella on pahinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, varastin sun blogin nimen postauksen nimeksi! :D Kyllä tuntuu että koko ajan tulee vastaan uusia ja ihmeellisempiä mahdollisuuksia miksi joku EI raskaudu... :/

   Poista