perjantai 9. elokuuta 2013

Epäluottamusta ja panikointia

"Vasemmalla on nyt useampilokeroisia cystia, joista yksi sameampi, voisi sopia endometrioosiin." 7.5.2013

Minulla vaan oli sellainen, että jo toukokuussa vasemmalla puolella oli jotain outoa tai erikoista. Tästä syystä kaivoin tänään aamusella toukokuisen käynnin paperit esiin ja sepäs sitten todisti, että kyllä minullakin joskus tämä muisti pelaa.

En sitten tiedä mitä tuostakin ajattelisi. Tiedän kyllä, että cystat voi tulla ja mennä ihan miten sattuu. Silti alan väkisinkin epäillä, että ei siellä mitään cystia ole vaan jotain vakavampaa. En kuitenkaan luota aikasempaan lääkäriin enää oikeastaan lainkaan, joten miksi voisin luottaa että hänen diagnoosi cystista on oikea. Jos nytkin toinen lääkäri katsoo samaan paikkaan, eikä ole varma. Ja onhan edellinen lääkäri tehnyt jo yhden väärän diagnoosin ilman vahvoja perusteita. Selittämättömän lapsettomuuden diagnoosin nimittäin viime marraskuussa. Ei se ole selittämätön jos aukkari on tekemättä ja tämän eilinen lääkäri sanoi meille heti.

Mutta niin. Ei saisi alkaa panikoimaan ennen kuin tietää varmaksi tilanteen! Kuten lääkäri eilen sanoi, se voi olla kumpi vain. Onhan niitä cystia muillakin...

Nyt pitää vain kehittää jonkin näköinen uusi asenne tähän viiteen viikkoon ja lopettaa pirujen maalaaminen seinille.


4 kommenttia:

 1. Nuo väärät ja hatusta heitetyt diagnoosit pistää kyllä ärsyttämään. Ne aiheuttaa vaan turhaa stressiä. Mullekin on vuotojen syyksi väläytelty ties mitä. Eräs gyne oli sitä mieltä, että ovulaatiotuntemukset johtuvat siitä, että jokaisesta munarakkulasta tuleekin kysta. Outi sitten mulle kertoi, että ovuloin aivan normaalisti ja vuodot johtuvat siitä, että limakalvo syystä tai toisesta alkaa vuotelemaan liian aikaisin. Mutta kyllä tähän matkalle on mahtunut paljon epävarmuutta erilaisten diagnoosien vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin justiinsa... Kyllä näitä aina löytyy!

   Poista
 2. On kyllä todella ikävää, jos lääkäriin ei voi luottaa! Toivottavasti nykyinen hoitaa teitä sitten paremmin. JOS kuitenkin kävisi huonosti ja toinen munasarja jouduttaisiin poistaa, niin kuulemma myös yhdellä pärjää. Toinen ottaa sitten vaan poistetunkin homman hoitaakseen. Sulla on kuitenkin se onni, että ovuloit hyvin joka kierrossa, niin se varmasti nostaa mahdollisuuksia myös yhden munasarjan kanssa pärjäämiseen. Voi, toivon niiiin kovasti, että teille koittaisi pian vähän aurinkoisemmat ajat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu meillä taisi mies enemmän pelästyä (ainakin aluksi) sitä munasarjan poistamista koska hän oli se joka kysyi lääkäriltä heti "siis sitten olisi vaan yksi enää jäljellä vai?" ja lääkäri sanoi että niin, mutta yhdelläkin pärjää mainiosti ja silläkin on vielä mahdollisuus ihan luomuraskauteen. :)

   Poista