torstai 13. maaliskuuta 2014

Nimiasiaa (taas)

Aika tarkkaan tasan vuosi sitten olen tehnyt vastaavan postauksen. Viime vuoden suosituimmat lasten nimet ovat taas otsikoissa.
 
Mitäpä nimiä nyt löytyy kärjestä?
 
Tytöillä
 
1. Emma
2. Aino
3. Aada
4. Venla
5. Sofia
 
Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Olivia ja Aino.
 
Pojilla
 
1. Onni
2. Elias
3. Leo
4. Oliver
5. Eetu
 
Kaikista poikien saamista nimistä viisi suosituinta olivat Juhani, Johannes, Olavi, Mikael ja Onni.
 
Kuva
 
Viime vuoden suosikkinimi sekä yksi minun suosikkinimistäni Ella, on syrjäytetty.
 
Onni sitten taas jatkaa suosiotaan. Se nimi ei ole minua koskaan erityisesti säväyttänyt, vaikka ihan kiva perusnimi onkin.
 
Tyttöjen nimistä löytyy muutenkin paljon enemmän minulle mieluisampia nimiä, kuin taas poikien nimistä. Mikähän siinäkin on? Onneksi ei ole vielä mikään kiire nimen kanssa! Hyvähän niitä on etukäteen vähän miettiä, mutta päätöksen teemme vasta syntymän jälkeen, kun näemme kenen näköinen ihmisen alku sieltä tulee. :) Kirjaan ylös aina kun johonkin kivaan nimeen törmään.

6 kommenttia:

 1. Nimet on kyllä yks meikämamman lemppariaiheita. Pitäis tehdä kymmenen lasta, että sais edes osan kivoista nimistä käytettyä. :D Tyttöjen nimissä on ihan oikeasti enemmän valinnanvaraa ja siksi niitä kivoja on enempi! Tai ehkä se johtuu siitä kun on itse nainen. Meillä oli tytön nimi valmiina jo rakenneultran jälkeen, mutta toinen ja kolmas keksittiin vasta myöhemmin.

  Itse tykkään erikoisista, mutta kuitenkin suomalaiseen suuhun sopivilta. Tytöstä tulikin Elle Iris Melodia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi kiva nimi kyllä teidän neidillä! :) Juurikin noin, että saa olla erikoinen mutta kuitenkin suomalaisten suuhun sopivia.

   Poista
 2. Nimen päättäminen on kyllä hankalaa, esikoisen kohdalla se oli viel helppoo, koska olin jo kauan aikaa sitte päättänyt nimen ja ku aloin odottaa esikoista, totesin miehelle, että jos tulee tyttö niin hän on Jadessa Aino Marjatta, toinen ja kolmas nimi mummoni mukaan. Tokan kohdalla ku yhdessä nimee mietittii ja molemmat tykättii erilaisista nimistä, niin ei meinattu millää päästä yhteis ymmärrykseen. Minä halusin nyt ehdottomasti kaksi tavusen nimen Jadessa nimen rinnalle, nimen piti kuitenkin myös olla sellainen, ettei iha jokaisella tytöllä ole samaa nimeä. Neidin ollessa 2viikkoa vanha saatiin päätettyä nimi ja hänestä tuli Ninni Eela Alessia

  VastaaPoista
 3. Sama täällä; tytön nimiä oli pitkä lista, mutta poikien nimiä vain muutama ehdokas. Ella on muuten tosi kaunis nimi! Ajaton ja kansainvälinenkin. Samoin kun Anna. Valitettavasti nämä nimet olivat jo lähipiirissä, kun meidän tytölle mietittiin nimeä. Hänestä tuli sitten jotain muuta... en paljasta tässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä vaan mies ei tykkää Ellasta. :D

   Poista