maanantai 3. maaliskuuta 2014

Voimattomuus

Lauantaina se iski, voimattomuus. Menin hakemaan polttopuita, mutta en meinannut jaksaa kantaa puukoria sisälle. Puuskutin koko matkan, jouduin pysähtelemään useasti vetämään henkeä ja kun vihdoin pääsin sisälle, sydän hakkasi ihan hulluna.
 
Osittain vähän pelästyinkin tätä, mutta onneksi tajusin kysyä parilta tutultani onko se normaalia. Heiltä löytyi kokemusta, onneksi. Hetken aikaa jo ihmettelin että mikäs minulle oikein tuli. En nyt sentään sydänkohtausta epäillyt. ;)
 
Mutta kaipa siellä sitten veri jo kiertää pikkutyypin kautta kovaa vauhtia, ihan hyvä merkki siis.
 
Samanlaista voimattomuutta esiintyy myös esim. työpaikalla portaita kävellessä. Lääh, puuh.
 
Kuva
 
En ole käynyt kuntosalilla plussaamisen jälkeen ja eilen mies sitten ottikin puheeksi, jos jäädyttäisin jäsenyyteni jo nyt. Olen kuitenkin väsynyt, voimaton ja huonovointinen eli tuskin pystyn siellä paljoa käymään. Raskaus on minun salilla yksi mahdollisuus (syy) jäädyttää jäsenyys. Pitäsi varmaan soitella sinne, että millaistahan todistusta he haluavat raskaudesta.
 
Tyydyn sitten vain lenkkeilemään omien voimien ja olotilan mukaan.
 
Ps. Huomasitteko että muutin profiilikuvani? :)

10 kommenttia:

 1. Mullakin on salikortti voimassa lokakuun loppuun asti. Toivon kyllä että jossain välissä pääsisin sinne vielä vääntäytymään, mutta tämän pahoinvoinnin kanssa on tällä hetkellä turha kuvitella... Mulla on sen verran hyvä tilanne että saan käydä salilla ilmaiseksi :) Eli jos en sinne pääse niin eipä sillä väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, minulta kun lähtee joka kuukausi tililtä se 60€, niin ei miestä (eikä kyllä minuakaan) oikein naurata sitä turhaan maksella. Ja tässä tosiaan alkaa pohtia että mitä sillä rahalla saisi jo vauvallekin hankittua.

   Poista
 2. Kummallista kyllä tuo, kun yhtäkkiä ei jaksakaan, mutta onneksi normaalia. :) Samoin kävi minulle ja voimattomuus kestikin sitten koko raskauden, mutta tämäkin on onneksi yksilöllistä. :) Paljon jaksamisia sinne kuitenkin! T:Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Saapa nähdä miten kauan tämä voimattomuus jaksaa minua viihdyttää.

   Poista
 3. Mullakin on tuota voimattomuutta, aivan hirveesti. Loppupäivästä särkee selkää niin perhanasti :D mutta niin, Satsille riitti ainakin äitiyskortti, tai sitten lääkärintodistus. :-)

  VastaaPoista
 4. yritä kuitenkin liikkua mahdollisimman paljon! se vaikuttaa perusjaksamiseen tosi paljon ja hyvä yleiskunto auttaa synnytyksessä sekä siitä toipumisessa! ei välttämättä kovaa rääkkiä, mutta ulos ainakin ja usein! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siihen pyrin! :) Mieskin on innostunut lenkkeilemään, niin varmaan ruvetaan yhdessäkin käymään käppäilemässä.

   Poista
 5. Edelliseen yhtyen, että kannattaa toki vielä miettiä jäädyttääkö jo tässä vaiheessa korttia. Kuitenkin alkuraskauteen kuuluu kaikenlainen väsymys ja voimattomuus joka usein alkaa keskiraskautta kohti helpottamaan. Sitten voikin taas tuntua ihan kivalta käydä vaikka salillakin välillä. Ja niin kuin edellisessä kommentissa on hyvä (lihas)kunto vain etua synnytyksessä ja siitä palautuessa.
  Ja sekin vielä, että jos sattuu olemaan herkästi supisteluja saavaa tyyppiä niin ainakin omalla kohdalla lenkkeily tuntuu herkemmin provosoineen supistelua. Toki lenkkeily myös on hyvää aerobista liikuntaa ja sitäkin kannattaa tehdä.

  Mutta omalla kohdalla ehkä odottelisin jonnekin 16 viikolle ja katsoisin uudestaan tilannetta sitten.

  Mulla on kahdesa edellisessä raskaudessa omalla kohdalla just alkuraskaudesaa vähentynyt treenaaminen mutta puolen välin tienoilla oon taas päässy vauhtiin ja toisessa raskaudessa kävin salilla rv 32 asti ja sen jälkeen siirryin kotitreenailuun. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos sulle! :) Tosiaan soitin eilen salille ja selvisi että maksimi jäädytysaika onkin vain 8kk (luulin että 10), joten en sitten senkään takia vielä jäädytä, kun haluan että synnytyksen jälkeen jäisi pari kuukautta vielä jäädytystä varoiksi jäljelle.

   Poista