tiistai 6. elokuuta 2013

Äitiyspakkauksen laatikosta

Aloinpa tässä pohtimaan yhtä asiaa.

Itse olen pitänyt aina itsestään selvänä, että meidän vauva tulee nukkumaan äitiyspakkauksen kopassa ensimmäiset kuukaudet. Koppa tietenkin sijoitetaan pinnasänkyyn, mutta onhan se nyt kooltaan paljon parempi vastasyntyneelle.

Olen ihaillut nykyistä äitiyspakkausta sen julkaisuhetkestä alkaen. Se on mielestäni todella hieno, siis jo ulkonäöllisesti. Fiksu veto Kelalta tehdä aiheesta kilpailu. Näin saatiin mukavaa vaihtelua sen tylsän valkoisen tilalle.Uuden pakkauksen kansi oli se, mihin ensin ihastuin. Mutta nyt kun olen pohtinut laatikkoa lapsen nukkumapaikkana, niin olen vielä todennut että eihän tuo laatikko vaadi edes tuunausta. Siis minun mielestäni. Sisävuori voisi totta kai olla hyvä juttu!


Onhan sitten niitäkin jotka eivät voi kuvitellakaan laittavansa lastaan nukkumaan laatikkoon tai niitä, jotka verhoilevat koko laatikon. Kuiten esim tämä Mari O'Netti -blogin upea laatikko:

Klik, klik!


Mihin kastiin sinä kuulut? Kuuluuko vauva nukkumaan laatikkoon?
Kokonaan tuunattu vai reunavuorattu?

7 kommenttia:

 1. En oo oikeen tullut asiaa vielä ajatelleeksi, mutta ihan hyvin meidän vauva voisi nukkua laatikossa. Mielestäni toi uusi pakkaus on aivan loistava, eikä tarvitse mitään tuunausta. Toisaalta haaveilen jostain vanhasta kehdosta tai pinnasängystä. Sitten kun vauva kasvaa hieman, niin se saa nukkua samassa sängyssä missä sen isä ja mummu on nukkunut. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä vauva nukkui ensimmäiset pari kuukautta laatikossa, oli vuorattu, vaikka olisi kyllä ollut hieno ihan silteenkin, meillä nimittäin tuo uusin malli! :) Olisi kiva seuraavan vauvan kohdalla, sitten kun sen aika on, kokeilla roikkuvaa ensikehtoa. Tuo UINUA-ensikehto kiehtoisi, se on mitoitettu äp-laatikon mukaan! http://www.uinua.com/store/uinua-ensikehto/

  VastaaPoista
 3. No niinpä - Kela säästi vuoden 2012 painatuksissa että oli varaa painattaa tuo 2013 laatikko :) Nimim. vuoden 2012 puolella vauvan saanut

  ps. Nykyinen laatikko on kiva ja vauva voi nukkua joko laatikossa tai muussa vähän pienemmässä alkukuukausinaan. Vauva kun on ollut ne ensimmäiset 9-10 kk tiukassa käärössä, joten tuntee itsensä orvoksi ellei ympärillä ole jotain - sehän voi olla vaikka pinnasänky, jossa vauva nukkuu makuupussissa. Näin ainakin meillä - laatikko ei mahtunut hoitotason alle ja sängyn pohjaa ei viitsinyt laskea liian alas ettei vauvaa olisi tarvinnut kurkotella sieltä/sinne. Vauva nukkui makuupussissaan/kapalossaan äärimmäisen hyvin ja tyytyväisenä.

  VastaaPoista
 4. Kuvittelin että laitan vauvan äitiyspakkaukseen nukkumaan, ostin jopa reunalakanan siihen valmiiksi. Toisin kävi. Kyseinen pahvilaatikko haisi niin voimakkaasti pahville ja ties mille että en halunnut vauvaa siihen laittaa.

  Vauva alkoi heti aivastella ja yskiä kun laatikkoon pisti. Omaankin nenään haju oli turhan voimakas, niin ja ei lähtenyt 2 kuukauden aikana, laatikonhan saa hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa.

  Niinpä vuokrasin vaavi-sängyn mikä oli ihan loistava ratkaisu, oli pyörätkin alla niin pääsi liikuttelemaan pitkin kämppää sänkyä. Reunalakana kävi myös siihen. Vaavi sänky tulee myös seuraavalle vauvalle. Äitiyspakkaus laatikkoa sängyksi en enää edes harkitse.

  VastaaPoista
 5. meillä oli laatikko pari viikkoa käytössä, ei vuorattu mitenkään vaan oli ihan tuoltaan. meillä vaan vaaveli on ollu päinvastainen sen suhteen, että ei oikeastaan tykänny noin "ahtaasta" nukkumapaikasta, nukkuu paremmin pelkässä pinnasängyssä jossa on avarampaa :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä ideahan tuo äitiyspakkaus nukkumapaikkana on, mutta sen haju on mielestäni on vaan niin kamalan voimakas että itselle ainakin iski heti laatikon avatessa järkyttävä migreenikohtaus. Päätin siis olla nukuttamatta lasta siinä.

  VastaaPoista
 7. Me vuokrattii esikoiselle vaavi-sänky ja nyt aijotaa myös vuokraa sama sänky

  VastaaPoista