sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen uni

Voin ihan rehellisesti myöntää, etten ole ikinä nähnyt yhtään unta meidän lapsesta. En edes yritysaikana. Jos unissani on sattunut olemaan lapsia tai vauvoja, ne on aina olleet kavereiden tai tuttujen lapsia.
 
Viime yönä näin vihdoin ensimmäisen unen meidän vauvasta. En ensin edes tajunnut sitä, piti hetken olla hereillä että oikein tajusin mitä unessa tapahtuikaan. Näin unen vain hetkeä ennen kuin herätyskello alkoi soimaan.
 
Kuva
 
Tulimme mieheni ja vauvan kanssa kotiin sairaalasta. Ihan ensimmäisenä esittelimme vauvan kissoillemme. Jostain syystä meillä olikin jokin outo kolmas kissa, mutta kyllä se siinä unessa meidän kissa oli. Kissat kävivät haistelemassa vauvaa vähän ihmetellen, mutta ei sen ihmeempää. Paitsi tämä "uusi tulokas" eli se vieras omakissa, päätti kävellä vauvan yli vaikka vauva vielä oli kaukalossa. Itse olin kauempana, mutta mies oli ihan vauvan vieressä eikä tehnyt tuolle kissalle mitään... Antoi vain mennä lapsen yli!
 
Tämä onkin sitten vähän huvittavampi juttu: kysyin mieheltä vasta siinä kotona ollessamme, että kumpi meille muuten tuli! Tyttö meillä siinä unessa sitten oli. :)
 
Sitten heräsin.
 
Kuva
 
Tästä unesta heijastui ihan selkeästi minun viimeaikaiset ajatukseni. Olen ollut hieman huolissani miten kissamme sitten ottavat uuden tulokkaan vastaan, vaikka koko yritysajan olen ollut ihan itsevarma ja luottavainen kissojen suhteen. Lisäksi olen haaveillut kolmannesta kissasta, pennusta siis, vaikka tiedän ettei me voidan ottaa kolmatta. Varsinkaan nyt! Nämä minun pentukuumeet nyt aina tulee ja menee. ;)
 
Hassua.

8 kommenttia:

 1. Itse näin raskausajan alkuvaiheessa unen, jossa kävelin käsi kädessä pienen vaalean tytön kanssa. No, nyt meillä on pieni, vaaleahko tyttö ;) kyllä ne unet usein kertoo tulevasta.. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on miehen kanssa 3 kissaa ja olen luottavaisin mielin kantamassa vauvaa kotiin :) eihän sitä ennalta voi tuetää kuinka asiat tulee sujumaan, mutta en halua sitä etukäteenkään stressata.

  Mamma 41+3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siksi minäkin olen ollut ihan rauhallisin mielin. Viime aikoina tässä vain alkanut miettiä sitä että "entä jos ei sittenkään". Mutta sen näkee sitten. :)

   Poista
 3. Moikka! Meillä on vähän reilu puolivuotias tyttö ja kolme kissaa. Kissat ei oo koko tän puolen vuoden aikana kiinnittäneet vauvaan juuri mitään huomiota! :D Kotiutumispäivänä kävivät vähän haistelemassa, mut muuten on menny tosi hyvin. Makuuhuoneen ovi pidetään kiinni, kun vauva on nukkumassa siellä. Kissat ei myöskään pissaile vauvan tavaroihin, välillä joku saattaa sitterissä nukkua vauvan ollessa päivä- tai yöunilla makuuhuoneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos! :) En ole ihan varma voidaanko me sulkea makuuhuonetta, koska meidän sängyn alla on toisen kissan turvapaikka... Mutta vauva pyritään kyllä opettamaan omaan huoneeseen hyvissä ajoin, ainakin päiväunien ajaksi joten se huone on sitten helppo sulkea.

   Poista
  2. No sit tietty pinnasängyn päälle on olemassa näitä turvaverkkohässäköitä, niitä varmaan ehkä ite aluks koittaisin? Ettei tarvii kisun turvapaikkaa viedä <3 ja pelkoa naaman päällä/edessä nukkumisesta ei olisi :)

   Poista
  3. Aaah, aivan! Hyvä kun vinkkasit noista verkoista! :)

   Poista