maanantai 17. maaliskuuta 2014

Vaunuista

Vaunut ovat pyörineet mielessäni jo noin viikon ajan. Äiti oikeastaan otti asian puheeksi ja siitä innostuneena aloin tutkia valikoimaa.

Löysin melkein heti yhdet ihan hirmu kivoilta vaikuttavat ABC Desingin Cobra yhdistelmät. Olen ihan myyty! Mikä on kylläkin vähän tyhmää, enhän ole niitä edes nähnyt kuin kuvissa ja videolla...


Mielestäni näissä olisi kaikki mitä haluamme ja tarvitsemme. Travel system, vaunut, rattaat, isot renkaat(?), pieni koko.
Olen tietenkin vaunuasiassa melko kokematon, mutta näitä olisi ainakin kiva käydä katsomassa. Harmi kun lähimmälle jälleemyyjällä on vähän matkaa...
Eilen silmäilin myös muutamia muita vaihtoehtoja.

Mutta katsotaan nyt. Melko todennäköistä on, että hankimme käytetyt. Siltikin haluaisin edes nähdä nuo Cobrat, tietää mitä menetän.
Tuo travel system vaikuttaa kyllä todella kätevältä systeemiltä, sen perään tässä melkein eniten kuolaan.
Ja ennen kuin joku alkaa kommentoimaan, ettei me vielä saada vaunuja ostaa tai katsella, niin kylläpäs muuten saadaan! Mehän ostetaan ne juuri silloin kun me halutaan (enkä ole edelleenkään saanut sitä blogimaailman aikataulua itselleni). :P
Mutta ihan mielenkiinnosta kysyn silti:
Missä vaiheessa te ostitte vaunut?
Ostitteko uudet vai käytetyt?

39 kommenttia:

  1. Mä en osaa ajatella vielä noin pitkälle, mutta käytettyjä varmaan ensin katsotaan :) Oon samaa mieltä, tietenkin saatte katsoa jo vaunuja! Kaikki tekee omat päätökset, eikä kellään ole näistä mitään sanottavaa. Voidaanhan me suunnitella jo tarhapaikkaakin jos halutaan :D

    VastaaPoista
  2. Samat mietteet täällä, LA 18.9. Kyllä näitä saa minusta miettiä niin aikaisin kuin haluaa :D Ja herrajumala sellainen ominaisuusviidakko tuo onkin että mahtaako puoli vuotta edes riittää tähän selvitykseen... Päädyn varmaan lopulta valitsemaan vaunut värin perusteella kun kyllästyn siihen vaunujargoniin :D

    Toinen mitä on tullut pohdittua on vauvan tuleva talvivarustus. Äitiyspakkauksen toppapuku kun on vissiin ihan liian iso. Ja sitten on kaiken maailman makuupusseja ja välikerroksia ja kaikkea... Nythän niitä voisi jostain talvialeista saada halvemmalla, samoin kirppikselle luulisi piakkoin ilmestyvän tämän talven pieneksi jääneet talvitamineet. Mutta niissäkin on liikaa ominaisuuksia! :D Ankara googlettelu jatkukoon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh, voi luoja niitä ominaisuuksia tosiaan! :D Aivan, tuo voisikin olla ihan järkevää silmäillä alea jo sillä silmällä. :)

      Poista
  3. vaunut oli meilläkin eka isompi ostos, viikkoja taisi olla vasta rv15 :D

    kannattaa muuten suosia tosiaan erilaisia osto-ilmoituspaikkoja. mie nimittäin halusin just tietyn merkkiset vaunut, oran saaga, niin laitoin ostoilmoituksen alueen kirpparipalstalle ja samana päivänä joku meille niitä tarjosi (pari vuotta vanhat, yhdellä lapsella olleet ja hinta puolet uudesta) ja ne heti ostettiin!

    VastaaPoista
  4. Itsekin aloin selata vaunuja varmaan viikolla 7 :D Olisin halunnut uudet mutta tismalleen sen merkkiset kuin halusin, eri väriset vain, sattui olemaan serkun perheellä ja säästettiin ehkä 500e joten kannattava ostos :) Emmaljunga Duo Edget on meillä. :) Kannattaa tosiaan miettiä ympäristöä ja käyttötarkoitusta miten niitä käytetään, paljon vaikeaa maastoa vai helposti kasaan menevät ja kevyet tai kenties jotain muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno säästö! Tuo maasto tuokin meille sen oman haasteen ja se että varmaan liikutaan paljon autolla jolloin vaunut olisi kiva saada mukaan. :) Mutta pohdinta jatkuu...

      Poista
  5. Mä ostin vaunut ennen kuin olin edes raskaana! :D Olin jo päättäny millaiset haluan, ja seurannut käytettyjen vaunujen valikoimaa ja hintatasoa. Kun sitten läheltä löytyi haluamani vaunut hyväkuntoisena ja edulliseen hintaan, niin eihän niitä voinut jättää ostamatta! :D Eli siis TODELLA aikaisin on vaunut hankittu ja käytettynä :) Brion Happyt muuten ovat ja oon tykänny tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, no ei siinäkään mun mielestä mitään väärää ole. :) Kiva kuulla kokemus noista Happyista.

      Poista
  6. Me ostettiin vaunut ihan viimeiseksi eli noin rv 30+. Ei haluttu niitä ennen tilaa viemään ja toisaalta kaikkea ei ollu varaa ostaa kerralla. Ostettiin siis uutena. Meillä on yhdistelmävaunuina abc designin pramy luxet, eli sellaset "katujyrät" ja olen ollut niihin merkkinä tyytyväinen. Sit toisina rattaina (+travel systemina) meillä on ollu pienietupyöräiset Britaxit. Ne on myös ollu kätevät, mutta pienillä etupyörillä ei talvella ulkona ole päässyt liikkumaan kovin hyvin. Mutta kannattaa lueskella / kysellä kokemuksia, että ei tule huonoa ostosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onneksi tilaa riittää, mutta ymmärrän hyvin että suurin osa jättää juuri sen takia vaunuostoksen viimeisten joukkoon. Onneksi tässä on vielä aikaa tutkia. :)

      Poista
  7. me ostettiin käytettynä brion happy yhdistelmät helmikuun alussa (la on 23.6), ostettiin ne ihan tarkotuksella hyvissä ajoin että koirat kerkeää niihin tottua. Nyt ne on nököttäny keskellä olohuonetta siitä asti ku ne on hankittu. Ensimmäinen viikko meni jo siihen että sain iskostettua tuon nuoremman koiran päähän että se EI mahdu tavarakoriin (labradorinnoutaja joka painaa n. 40kg..) ja vanhemmalle lapukalle menemään kaaliin sen että vaunujen kuomu ei todellakaan tee mitään pahaa vaikka se on alhaalla :D

    vaunujen kanssa meillä oli melkosta sumpilimista ku mietittiin että millaset hankitaan. Koirien kanssa kun paljon kuljetaan ulkona, näyttelyissä, treeneissä tms. niin vaunujenkin pitää kulkea melkein missä maastossa tahansa. Käytiin sitten ruotsin puolella "lastentarvikkeessa" ja siellä myyjä sanoi että ei ainakaan emmaljungia, niissä ei kuulemma ole tarpeeksi jousitusta maastoon. Myyjä myös sanoi ettei emmaljungan vaunut tule mahtumaan meillä autoon, koska koirat vie kokonaan farmarin takakontin.
    Brion happy yhistelmiä testattiin sitten autoon, runko menee pelkääjän paikan taakse jalkatilaan ja ratasosa mahtuu takapenkille turvakaukalon kanssa (paljon muuta autoon ei sitten mahdukkaan.. kuski+ pelkääjä ja tietenkin ne koirat tavaratilassa ja vauva kaukalossa)

    toivottavasti ovat sitten hyvät käytössäkin :) ainakin edellinen omistaja (koirallinen perhe joka myöskin paljon kulkenut) sanoi niiden olevan mahtavat käytössä, kun koirien kanssa kuljetaan kilometri tolkulla; ovat kevyet työntää lumessakin ja liikkuvat jopa metsässä joka ei ole kovin sankka :D eivät olisi muuten edes luopuneet reilun vuoden vanhoista vaunuistaan, mutta kun vauvaa ja reilua 1v niihin ei kuitenkaan saa mahdutettua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat koirat! :D <3 Kiitos sulle kokemuksesta. :)

      Poista
  8. Höpsistä! kyllä saatte katsella ja ostaakin! :) meillä on jo puoli vuotta vaunuja katseltu, melkein jo ostettukin! vaikka vauvasta ei näillä näkymin ole vielä tietoa :)
    Nuo cobrat on melkein samankaltaiset brio smilien kanssa, tosin isommilla renkailla :) itse tykästyin niihin kovasti, mutta saas nähdä mihin vielä joskus päädytään :)

    VastaaPoista
  9. Me alettiin kierteleen lastentarvikeliikkeitä siinä rv15-16 tienoilla ja käytiin kolmessa eri liikkeessä vertailemassa ja "koeajelemassa" vaunuja. Ja itseasiassa heti ensimmäisessä liikkeessä, ensimmäisenä tutustumiimme vaunuihin ihastuttiin niin paljon, ettei niiden jälkeen mitkään vaunut enään tuntuneet ja näyttäneet niin kivoilta :) Ne vaunut jäi kalvamaan mieltä niin paljon, että käytiin ne varaamassa sitten heti seuraavalla viikolla :) Varausmaksua (joka vähennetään loppusummasta) vastaan niitä pidetään meille varastossa haluamaamme päivään asti (haetaan ne n.kk ennen laskettua aikaa) ja sitten noudettaessa maksetaan loppusumma pois :)

    Meidän unelmavaunut ovat siis Jedon Fyn-malliset yhdistelmävaunut :) Todella näppärän tuntuiset ja uutenakin huomattavasti edullisemmat kuin monet muut. Kyseinen merkki ei ole kovin montaa vuotta Suomen markkinoilla vielä ollut, mutta Vauvapop-liikkeet niitä myyvät :) Kannattaa vilkaista niitäkin! :)

    Ja siis ehdottomasti kannattaa käydä katselemassa ja lykkimässä useampia vaunumalleja ja vaihtoehtoja.. Niissä kun on valinnanvaraa ja erilaisia ominaisuuksia ihan mielettömästi! On kääntyvää etupyörää tai normaalia pyörää, ilmakumirenkaita tai "kovia renkaita", pehmeää vaunukoppaa tai kovaa vaunukoppaa, jne jne.. Kukaan muu ei pysty teille sanomaan, mikä on juuri teidän käyttötarkoitukseen sopivin vaihtoehto, noi on ihan täysin mielipidekysymyksiä, joten kauheasti ei kannata luottaa keskustelupalstojen kehuihin ja haukkuihin :) Kokeilemalla selviää ja me ainakin saatiin lastentarvikeliikkeiden myyjiltä tosi hyvää infoa eri vaunujen ominaisuuksista, jne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä minä ehkä helpommin "kuuntelisin" noita keskustelupalstoja yms. kokemuksia, mutta mies on ehdottomasti niitä kokemuksia vastaan (koska siis kyseessä on mielipide)! :D Ja hei kiitti vinkistä, pitääkin vilkaista nuo. :)

      Poista
  10. Me ostettiin vaunut joskus rv 32 eikä sitä ennen iltu käyty kyllä kaupassa edes katselemassa. Netistä oltiin luettu kokemuksia ja vertailuja. Vaunuiksi ostettiin Emmaljungan city crossit, hintavathan ne oli, mutta ollaan kyllä tykätty, ainut miinus oli se, että vauvamme kasvoi niin huimaa vauhtia, että vaunu koppa jäi puolivuotiaana pieneksi, jolloin siirryttiin ratasosaan. Vaunukopan sisämitta taisi olla vain 70cm. Toinen mikä oli hieman miåinus puoli, oli että tuo tavarakorin ja rattaiden alaosan välinen tila on melko pieni, joten kauppakassia saa välillä kantaa kädessä kun ei mahdu alle. Näin jälkeepäin ajatellen olisin ostanut duo edget emmaljungalta, koska autona on a6:nen niin ei ole ongelmana rattaiden mahtuminen kyytiin. Matkarattaina meillä on gracon perusmalli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään vielä, että kannattaa todellä käydä koeajamassa vaunuja. Mekin oltiin katseltu esim. Oran rattaita netistä, mutta kun käytiin koittamassa miltä ne tuntuivat työntää niin ei enää sen jälkeen edes mietitty niitä. Osa tuntui jotenkin hepposilta, osa taas kamalan raskailta ja huonosti ohjattavilta. City crossit ovat melko kevyet, mikä oli ehdoton plussa.

      Poista
    2. Joo, kiitos vinkeistä! :)

      Poista
  11. Mun mielestä jokainen saa katsoa ja ostaa milloin itse haluaa :) Me ostettiin viime viikolla (rv 21), kun rakenneultra oli ohi. Halusin itse odottaa siihen saakka. Meille kotiutui käytettynä Emmaljungan Duo Edge yhdistelmät :)

    VastaaPoista
  12. Me hankittiin vaunut muistaakseni joskus raskauden puolivälissä. Meillä on Brion Smilet, ja niitä voin todellakin suositella! Ulkonäkö on aika sama kuin noissa Cobrissa, paitsi Smilessä on kaksi pienempää (kuitenkin aika suurta) eturengasta. Travelsystemiin olen niiiin tyytyväinen ja runko on tosi kevyt. Mä en koskaan ennen ollut kiinnittänyt mitään huomiota kenenkään vaunuihin, mutta yhtäkkiä pää alkoi kadulla kääntymään, kun joku meni vaunuilla ohi :D Tervemenoa vaunuviidakkoon! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, pitää tosiaan tsekata nuo Smiletkin. :)

      Poista
  13. Löysin sattumalta tällaisen kivalta vaikuttavan sivuston, jossa vaunujen hinnatkin ovat oikein kohdallaan. :) En siis ole perehtynyt siihen vielä tarkemmin, mutta ihastuin nätteihin vaunuihin ja kaikkiin muihin osiin, joita niihin saa. Ehkä tuolta löytyisi kivat vaunut teillekin?

    http://preeco.fi/39-lastenvaunut

    Johanna

    VastaaPoista
  14. Mulla oli viikkoja varmaan jotain 15 ku vaunut haettiin. Oli ainakin hyvän matkaa ennen rakenneultraa. Mulle kaverit suositteli oikeestaan ainoastaan Emmaljungia ja sellasiin sit päädyttiin. Käytettynä löyty tori.fistä ja hintaa oli 300e. Kyllä meille kelpas käytetyt vallan mainiosti, hyvä että niistä edes huomaa et on käytetty... Malli on noissa Duo Edge muistaakseni eli yhdistelmät erillisellä, kovalla kantokopalla.
    Mä olin ostokseni jälkeen ihan varma et noi on täysin voittamattomat mutta viime aikoina oon huomannu että kaikissa kauppakeskuksissa, keskustassa ja kaduilla tulee vastaan pienempiä, näppärämpiä vaunuja. Auton takia meillekin hommattiin sitten vielä toiset, Gracon Evo- rattaat. Noihin saa vauvakopan myös mutta me ostettiin edullinen, irrallinen kantokassi vauva-ajaksi.
    Mun kokemukset vaunuista perustuu hoitolapsiin ja kavereiden mielipiteisiin mutta suosittelisin ennemmin ostamaan uutena kalliit käytetyt kuin halvat uudet. Ja en susoittele Gessleiniä enkä oo noista ABC- vaunuistakaan hirveen hyvää kuullu. Briot on varmaan myös hyviä.

    VastaaPoista
  15. Me ostettiin vaunut marraskuun alussa (laskettuaika oli huhtikuun lopulla) eli aika aikasessa vaiheessa. :) Meillä oli Hartanin ToplineX:t ja ne oli mun mielestä kivat. Tosin, jos joskus saadaan toinen lapsi niin hankkisin kyllä vähän pienemmät vaunut. Meillä oli erikseen sitten matkarattaat, joihin sai turvakaukalon kiinni ja voi pojat, että sitä mä en olisi vaihtanut mihinkään. Turvakaukalo & matkarattaat pidettiin tallessa (vaunut myytiin pois, kun poju oli reilu 1 vuotias), jos joskus vaikka pikkukakkosta :) Suosittelen siis ihan ehdottomasti jotain juttua mihin kaukalon saa kiinni, se on ihan huippu! :)

    VastaaPoista
  16. Pakko suositella koeajamaan vielä Suht tuntematon merkki Bumbleride, meillä on tuplarattaina Indie Twinit ja paljon kevyemmät ja näppärämmät kuin Oran yhdistelmät joten veikkaan että yksöisvaunuinakin ois hyvät! Ja näissä on tosi hyvä jälleenmyyntiarvo, verrattuna esim. Emmaljungaan. Kulkee hyvin huonommassakin maastossa ja toimii myös juoksurattaina jos sellaisesta innostuu! :) viimeistään silloin kun kyydissä on huutava sumutorvi :D

    VastaaPoista
  17. Meillä Emmaljungan mondial duo combi (white leatherette) Duo-s -rungolla. Tuo runko on ihan huippu! Kätevä kaupoilla ja myöskin ulkosalla. Missään maastossa en kylläkään lenkkeile. Meillä tuohon myöskin turvakaukalolle adabteri niin saa tuohon runkoon kiinni. Kaukalo on Maxi Cosin Cabriofix ja aivan verraton sekin; testeissä pärjännyt, kevyt ja telakan kanssa helppo käytettävä, mutta tarvittaessa voi kiinnittää vöilläkin. Onneksi meillä on kaksi telakkaa, molempiin autoihin oma niin ei tarvi vöillä leikkiä.
    Uutena ostettiin kaikki noin 3kk ennen laskettua aikaa. Toinen telakoista on lainassa serkkutytöltä. Kannatti olla ajoissa liikkeellä, sillä toimitusaika voi olla parikin kuukautta ja meillä olis ollut jopa pidempi kun juuri ole Emmaljungan koko tehdas kesälomilla. Yksi kappale löytyi kuitenkin Suomesta. Kävi tuuri :) Laskettu aika oli lokakuun lopussa.

    -Miramei

    VastaaPoista
  18. Täytyy varmaan lisätä sun blogi takaisin lukulistalle, kun plussasin eilen suureksi yllätykseksi. Tänään pp 9 digi kertoi "Raskaana 2-3". 1. IVF:n 3. PAS toi vihdoin meille onnen. Toivottavasti pysyy matkassa. Varovaisesti mennään nyt päivä kerrallaan. terkuin, Hydra rv 4+0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, aivan mahtavaa! Suuret onnittelut teille! <3

      Poista
  19. Meillä ollut reilun vuoden käytössä Brion Happyt ja suosittelen kovasti :) Kevyet ja liikkuu näppärästi maastossa kuin maastossa. Suosittelen ilmakumirenkaita :)
    Meillä on lisäksi Cracon turvakaukalo ja matkarattaat. Rattaat aina peräkontissa, niihin sopii se kaukalo ja helppo kaupungilla nostaa autosta nukkuva vauva kaukalossa suoraan rattaisiin.
    Paljon autollaliikkuvalle suosittelen ehdottomasti ostamaan matkarattaat yhdistelmien lisäksi!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookei, kiva tietää noiden happyjen liikkuvuudesta! :)

      Poista