keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Suosituimmat nimet

Voi itku, sanonpahan vaan!
 
Totta kai silmiini osui tässä heti aamutuimaan Iltalehden uutinen: Nämä olivat viime vuoden suosikkinimet. Ei siinä vielä mitään, mutta kun aloin lukea tätä uutista, niin totta kai siellä on ykkösenä se minun suosikkinimi tytölle!
 
"Ellan sai ensimmäiseksi nimekseen 466 tyttöä. Onni annettiin etunimeksi 495 pojalle."
 
 
En haluaisi antaa lapselleni liian suosittua nimeä. Itse kuulun siihen kastiin. Minun nimi on syntymävuoteni suosituin tytön nimi, enkä ole yhtään koulua ala-asteen jälkeen päässyt ohittamaan ilman, että samalla luokalla olisi ollut (edes osan kouluajasta) saman niminen tyttö! Se on pidemmän päälle aika rasittavaa... Samaan olen törmännyt myös työelämässä. En minä vielä kovin monessa eri työpaikassa ole ehtinyt ollakaan, mutta varmaan puolet niistäkin on mennyt saman nimisen työkaverin seurassa.
 
Olen kyllä ymmärtänyt että mies ei oiken pidä tuosta Ella-nimestä, joten huoleni nimen yleisyydestä on varmaankin turhaa. Osui nyt kuitenkin silmään.
 
 
Onko sinulla tai lapsellasi yleinen nimi? Onko siitä ollut haittaa tai/ja harmia?

5 kommenttia:

 1. Meidän pojalla on "yleinen" nimi, mutta ei valittu nimeä sen vuoksi. Veljeni toinen nimi on sama kuin poikamme etunimi ja mieheni suvussa on myös poikamme molemmat nimet. Nimi on kaunis ja pidämme siitä kovasti (vaikka aluksi piti mies suostutella siihen)... Emme osaisi kuvitella enää häntä toisen nimiseksi :) Voihan se olla, että kun poika koulun aloittaa niin luokalle osuu samannimisiä, muttei kannata sen takia nimi haaveista luopua, jos OIKEASTI pitää nimestä.
  PS. Löysin sun blogin erään toisen blogin kautta ja ajattelin jäädä seurailemaan (: kommentoinkin jo siihen "Ovulaatio hukassa(ko)" perään. Aurinkoista kevättä sulle <3

  VastaaPoista
 2. Hassua, itse en tunne ainuttakaan ikäistäni (sama syntymävuosi meillä) ja sinun nimistä (vaikutampas kunnon stalkkerilta, kun senkin tiedän) :D vuotta vanhempia/nuorempia löytyy.. taitaa siis olla hieman paikkakuntavaikutusta näissäkin :)

  mutta itselläni on suht´ harvinainen nimi ja oon kyllä ollut siitä ihan iloinen.. empä ole pahemmin törmännyt tilanteisiin, joissa samannimisten kanssa olisin "joutunut" työskentelemään. lapsilleni olen kaavaillut sellaisia ihan perusnimiä, joista osa suositumpia ja osa vähemmän suosittuja. Toisaalta välillä aina mietityttää tietty nimi, jos sen nimisiä alkaa tälläkin kylällä useampi taapero kulkea, mutta en usko, että valintojani muuttaisin, vaikka sattuisikin (ihme kyllä) kyseisenä vuonna erityissuosiossa nimi olemaan. Eri juttu vain se, saanko miehelle nimet ylipuhuttua, kunhan ajankohtaiseksi tulee ;)

  VastaaPoista
 3. Noh...mun etunimihän on Maria ja voin kertoo että sukunimikin oli yksi suomen kolmesta yleisimmästä. Kyllähän se vähän on aina ottanut nappiin kun samannimisiä ihmisiä on itseni lisäksi varmaan eniten suomessa. Siks haluaisin kans lapselle jonkun vähän harvinaisemman nimen.

  VastaaPoista
 4. Nimessäni on emiliaa, annaa ja maria eri muodoissaan. Päiväkodista alkaen ryhmässä ollut vähintää kaksi nimistäni. Todellakin haittaa!

  VastaaPoista