lauantai 11. toukokuuta 2013

Lauantai ennen äitienpäivää

Oikein mukavaa lapsettomien lauantaita kaikille lukijoilleni!

En enää muista tarkalleen viime vuoden fiiliksiäni, koska en ole niitä mihinkään kirjoittanut. Muistelisin kuitenkin, että kuten muutenkin vielä vuosi sitten, olin ihan kivalla fiiliksellä ja toiveikkaana. Sen muistan varmaksi, että vaikka itsellä oli hetkittäin hieman haikea olo, niin päätin keskittyä äitienpäivänä omaan ja mieheni äitiin. Jättää itsesäälin ja murehtimisen sivuun.

Ainakin vielä, otan kovaa vauhtia lähestyvän äitienpäivän ihan tyynesti. Taas kerran ajattelen omaa ja miehen äitiä, miksi ajattelisin itseäni? Enhän minä ole äiti, ei tuo päivä liity minuun.

Yritän välttää huomisen ajan menemästä Facebookiin (varmaan unohdan!). En halua ehdoin tahdoin kohdata niitä kaikkia tilapäivityksiä siitä, kuinka hienoa on olla äiti ja miten se on hienointa maailmassa. Eikä siinä mitään pahaa, se on varmaan ihan totta. Mutta... Koska niistä viesteistä todennäköisesti pahoitan mieleni edes vähän, niin parempi että ne jää kokonaan näkemättä!

Hieman harmittaa että minun niin kivasti suunnittelema äitienpäivälahja meni mönkään, mutta se oli taas näitä toiveajatteluja. Tiedän henk. koht. että jotkut pääsevät vastaavanlaisen suunnitelman toteuttamaan, se helpottaa. Edes jotkut ovat niin onnekkaita, että saavat kertoa tuleville mummoille tänä ihanana päivänä ilouutisen! :)


Lapsettomien lauantaita vietetään tänään 20. kerran.

"Lapsettomien lauantaita ei vietetä suinkaan siksi, että haluaisimme vähätellä vanhemmuuden onnea tai kieltää sen juhlimisen. Haluamme sen sijaan tuoda esiin suuren, mutta hiljaisen tahattomasti lapsettomien joukon. Hekin ansaitsevat arvostusta, huomiota ja ymmärrystä."

"Pari katsotaan lapsettomaksi, mikäli raskaus ei ole alkanut 12 kk suojaamattomien säännöllisten yhdyntöjen jälkeen, tai mikäli alkanut raskaus keskeytyy toistuvasti."

"Naisen hedelmällisyys alkaa laskea noin 23 vuoden iässä. Noin 35 vuoden iässä lasku voimistuu. Myös miehen hedelmällisyys laskee iän myötä."

"Noin joka viides suomalainen hedelmällisessä iässä oleva pari kohtaa tahattoman lapsettomuuden."

Lapsettomien yhdistys Simpukka


2 kommenttia:

  1. On kyllä jännä miten erilaiset tunnelmat meillä on tänä vuonna verrattuna edelliseen. Silti melkein oksennusta tuli vähän suuhun kun tänään aamulla kävin facebookissa. :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Luin sun tekstin ennen kuin aloin kirjoittaa tätä omaani, jännä juttu...

      Poista