tiistai 14. toukokuuta 2013

Ovulaatiotuskaa ja nimiä

Voihan ovulaatio sentään! Minä kun niin tykkäsin tuosta Andon digitestistä, mutta en taida tykätä enää...

Mulla paloi aamulla käpy!! Testasin nyt kolmatta aamua digillä ovista, oletin sieltä tulevan plussan viimeistään tänään, mutta eeei. No, No, No! Tein sitten vielä suutuksissani samasta näytteestä pregcheckin, mutta ei sekään plussaa näyttänyt. Oloista voisin ajatella, että tänään olisi ovis, mutta en sitten tiedä... :/ Minulla kun ei mitään kovin selviä ovisoireita ole.

Miksi helkkarissa se digi on alkanut v*ttuilla mulle?! Vai olenko minä jotenkin maagisesti lakannut ovuloimasta puolentoista vuoden jälkeen? Siltikin kierto pysyy ihan samoissa kuin aina ennenkin. Onhan toki myös mahdollista, että olen testannut juuri huonoon aikaa ja ovulaatio on tästä johtuen mennyt testeiltä ohi. Taidan palata käyttämään pc:n testejä. Niiden kanssa menee kyllä hermot, mutta olen AINA saanut plussan.Ovulaatiosta nimiin. Olen ainakin vielä niin onnekkaassa tilanteessa, että kaikki ystäväni ovat antaneet lapsilleen kauniit nimet, mutta sellaiset joita en voisi itse antaa omalleni. Joko niistä tulee minulle mieleen joku tuttu tai epämiellyttävä ihminen, tai sitten meidän jomman kumman sukulaisella on sama nimi.


Minulla on kaksi suosikkinimeä, molemmille sukupuolille ja aina saan pelätä, että nytkö se "minun" nimi menee. Voihan se olla, että haluamani nimet eivät edes sovi meidän lapselle tai koemme jonkin muun nimen sopivan paremmin, sitten kun hän on tähän maailmaan saapunut. Mutta kuitenkin... En tietenkään loukkaannu, jos joku ystävistäni menisi sattumalta antamaan lapselleen sen nimen, mitä olen omalleni kaavaillut. Enhän minä ole kenellekään kertonut näistä nimistä, joten ei kukaan voi tietääkään että "varastaa minulta nimen".

Missä se hyvän maun raja sitten menee?
Jos vaikka kaverisi kaverilla (sinulle tuttu) on Milla niminen tyttö, voitko antaa sen nimen omalle lapsellesi?
Jos serkkusi lapsi on Eetu, voitko antaa sen nimen lapsellesi?

11 kommenttia:

 1. Tuttu tunne, nytki mieti, että jos tulee poika niin se nimi saadaa käyttöö, mut sit tytö nimi jää vapaille markkinoille ja kuka vaa lähipiiristä voi sen nimen käyttöön ottaa, joten ajattelin pysyä iha hilja nimestä, sillä nimi on todella harvinainen, niin uskon ettei iha heti kenellekkään tule mieleen. Kuitenki parille hyvälle kaverille sen olen paljastanut, mutta itse ainakin jos tiedän että kaveri haluaa jonkin nimen lapselleen, en itse sitä aio käyttää, sillä nimiä on maailma täynä.
  Ja serkkuni pojalla on aiva ihana nimi, jotai voisi harkita pojalle nimeksi, ellei löytyisi jo suvusta, joten mielummi käytän jonkun toise nime.

  VastaaPoista
 2. Minä taas olen ajatellut, että voi kyllä antaa saman nimen kuin kaverin kaverin lapsella tai saman nimen kuin jollain sukulaisen lapsella. Tai vaikka jollain kaverilla olisi sama nimi. Kyllä niitä samannimisiä muutenkin melkein aina on. (Terveisin päiväkodintäti). :) Tai, tältä tällä hetkellä tuntuu.

  Tsemppiä kovasti ovulaation metsästykseen. Eiköhän se sieltä vielä tule! :) Tai sitten LH-huippu oli supernopea. Ehkä se tulee huomenna :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla meni eilen niin hermot, että luovutin koko testauksen suhteen... Se sitten oli tai on nyt, tuskin se tällä hetkellä meidän petipuuhiin edes vaikuttaisi. :)

   Poista
 3. en antais kaverin kaverin tai serkun lapsen nimeä ikinä! :) oon päättäny sen jo ajat sitten ja tunne vahvistuu koko ajan, haluun erikoisemman nimen :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä voi antaa saman nimen, kyllä tiet kaverin kanssa eroavat helposti vuosien saatossa eivätkä lapset välttämättä edes tule tuntemaan toisiaan. Nytkin tutut antanut nimen Eino ja Lilli, jotka minä halusin antaa... Ja kyllä annankin jos silloin vielä tahdon kun on ajankohtaista!

  VastaaPoista
 5. Tää ei nyt liity tähän postaukseen, mutta haluaisin kysä, onko sulta tarkistettu onko munajohtimet avoinna?

  Itsellänikin raskaustoive ollut jo yli vuoden ja diagnoosiksi juuri sain endon ja Pcos:n. Hoitoja ei vielä aloitettu, aika vasta syyskussa! Nyt päässä liikkuu lähinnä, mitä edessä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tarkistettu ja viime käynnillä siitä pitikin kysäistä, mutta unohdin! :/ Viime marraskuussa lääkäri sanoi, että aukiolotutkimus tehtäisiin sitten ensi syyskuussa jos siihen mennessä ei raskaus ala. Eli sitä odotellessa sitten varmaan, silloinhan me jo siirytään tuonne keskussairaalan puolelle hoitoon.

   Tuo aukiolotutkimus tehdään kyllä todella vaihtelevasti, siis riippuen lääkristä ja sairaanhoitopiiristä.

   Tsemppiä teille, pitkä aika odottaa tuota syyskuuta... :(

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Niin, että teillä on aloitettu suoraan niillä clomeilla. Aika erikoista, kun ajattelis että endossa ois ensisijaista katsoa, että onko torvet ees auki. Ja kyllähän endos ovulaatio pitäs tapahtua ihan normaalisti. Mutta tietty onhan niitä lieviäkin endometriooseja, että jos teillä siks pyritään avustamaan/varmistamaan ovulaatio? Mutta toi oli kyllä mulle ihan uutta, että perusterveydenhuollos voidaan määrätä jo noita lääkkeitä.

   Siis nää on vaan mun omia ajatuksia, en oo mikään lääkäri! Oon vaan lueskellu noita, että kuinka kenellekkin on noita hoitoja aloiteltu. Mutta tosiaan lääkäristähän se paljon riippuu mihin suuntaan aletaan hoitoja viemään!

   Ite oon eka joku 5 kertaa käyny perusterveydenhuollon lääkäris, aina samasta syystä: pitkät vuodot (n.20pv) ja alavatsa kipu on ihan jatkuvaa, ja eläminen ton kivun kans on ihan kamalaa. Lääkäri vaan meinas, että mulla on joku tulehdus ja ei siks laittanu lähetettä heti eteenpäin. (Täs välis kävin yksityisellä ja sieltä sain diagnoosiks ton endon ja pcos)Nyt kun vihdoin pääsin yliopistolliseen sairaalaan, naistentautien poliklinikalle, siellä oli joku onneton erikoistuva lääkäri, joka ei tiennyt miten endoa ja pcos hoidetaan! Ja se nyt konsultoi jotain sellaista lääkäriä, joka noista tietää ja ymmrätääkseni sillo syyskuussa aletaan kattoo, mitä tälle tilanteelle voidaan tehdä.

   Minkälaisin ajatuksin lähit noita clomeja syömään? Mulle tuli yllätyksenä se, että kuinka raskaasti otin noi diagnoosit, jotka nyt on syynä, että en raskaaks tule. Vaikka meilläkin on ollu lapsitoive jo vähän yli vuos, niin koen tulevat lapsettomuushoidot jotenkin tosi raskaasti. Oon luenteeltani tosi herkkä mutenkin ja pelkään kestänkö sitä painetta ja niitä mahdollisia pettymyksiä mitä hoidot tuo tullessaan. Ja vaikka ennen noita diagnooseja oli itelle selvää, että kyllä olisi hyvä äiti jne. Mutta nyt oon alkanu epäilee, että oisinko hyvä äiti, ja mikä tarkotus tällä lapsettomuudella on, onko tarkotettu, että meistä ei tuu koskaan vanhempia. Mua pelottaa lähteä lapsettomuushoitoihin, mutta toivottavasti pää selkenis kesän aikana ja syksyllä osais kattoa tätä asiaa vähän paremmin mielin.

   Voimia myös teille <3

   Poista
  3. Juu siis olemme käyneet nyt kaksi kertaa tässä meidän "pikku sairaalan" naistentautien polilla, mutta he eivät kuulemma enää rajumpia hoitoja tee, vaan pitää siiryä keskussairaalalle. Joillekin (netti)tutuilleni on sanottu, että aukkaria ei tehdä jos ei ole historiaa sukupuolitaudeista tms(?). Niin ja siis mullahan on tosi lievänä tuo endo, ehkä siksi kokeillaan alkuun noilla clomeilla...

   Kovin kauan oletkin joutunut juoksemaan lääkärillä... :/ Mutta onneksi olet saanut nyt diagnoosin ja pääset siitä jatkamaan! Toki se on varmasti järkytys ja me kaikki otamme nämä asiat niin eri tavalla vastaan.

   Clomeja lähden syömään todella toiveikkaana! Ehkä myös hieman pelokkaana. Pelko pettymyksestä. Nyt kun saamme uutta toivoa ja uskoa, niin entä jos clomeista ei olekaan apua. Mutta se on se pieni ääni tuolla takaraivossa...

   Eiköhän sullakin ajatukset selkiinny kesän aikana! :)

   Poista
 6. Okei, en siis edes tiedä onko tyypillistä, että onko ne munajohtimet tyypillinen paikka, johon endoa muodostuu. Mutta turhapa tässä on arvuutella, mitä ne ekaks keksii. Odottelemaan vaan ja koittaa saada oman pään kuntoon :D

  Kaverilla oli ja lievä endo ja ne yritti lasta vuoden verran, sitten sen mies oli jo vieny sperma näytteen tutkittavaks, niin tasan samana päivänä oli kaks viivaa ilmestyny tikkuun. :) Ja kun ne tulokset tuli, niin ok siittiöitä oli jotain 10-15%. Että toivoa teillä on, ei oo vaan sattunu tärppäämään :)

  VastaaPoista
 7. Mä oon niin jo päättänyt meidän pojalle nimen ja päätin myös senkin että jos joku nyt sattuisi tässä välissä antamaan saman nimen lapselleen niin antaisin sen nimen siitäkin huolimatta. En enää osaa vaan ajatella pojalle muuta nimeä.

  VastaaPoista